Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  "Detta är min comeback"

  Melodifestivalen blev genombrottet. Sedan kom sammanbrottet. I vår står han på scenen igen i en turné med Henrik Schyffert. - Det här är min comeback som ståupp-komiker, säger Björn Gustafsson.

  Namnet på den gemensamma föreställningen är enkelt och rakt: Standup med Gustafsson och Schyffert – Roligt för delar av familjen. Turnén börjar i februari.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  De två komikerna har tidigare pratat om att göra något tillsammans men det var först 2013 som luckorna i deras agendor stämde överens.

  - Jag är självklart glad över att få åka med Schyffert. För min del handlar det inte bara om att lära sig utan också att utvecklas med någon som har lång erfarenhet i branschen. Sedan måste jag också försörja mig, pengarna ska in, säger Gustafsson och skrattar.

  För Björn Gustafsson är det inte enbart en turné utan också en återkomst. Efter succédebuten i Parlamentet 2007 rullade karriären vidare in i Melodifestivalen som pausunderhållare. På några månader växte han och blev den mest efterfrågade underhållaren.

  Men plötsligt slocknade stjärnskottet. Alla uppdrag ställdes in och förklarades med utbrändhet. Sedan var det tyst i två år. Efter stress-kraschen har Gustafsson enbart synts i enstaka tv-program och i långfilmer, senast Kronjuvelerna och Cockpit.

  Hur är formen i dag?

  - Jag mår nu väldigt bra men det har tagit ett par år att få ihop livet igen och lära sig hantera stress. I dag har jag mer skinn på näsan och kan säga ifrån när det blir för mycket.

  - Det känns riktigt skönt få att komma tillbaka till scenen. Fast det är kanske lite övermodigt att kalla det comeback eftersom jag inte ens är färdig med första etappen i min karriär.

  Melodifestivalen igen?

  - Det var fantastiskt roligt att få jobba ihop med Kristian Luuk. Jag har inget emot att vara med en gång till men det är inte någon som har ringt och ställt frågan.

  Vad händer efter turnén?

  - Oj, oj, så långt har jag inte planerat än utan är öppen för det mesta.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.