Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
251904.jpg

"Det svider i ögonen"

Arrogant tilltag eller symbolhandling med värde? Åsikterna om Schymans tilltag går isär på gp.se.

FI:s uppeldande av 100 000 kronor debatteras flitigt på gp.se. Många tycker att brännandet är ett hån mot mindre bemedlade människor, som hade kunnat ha mycket nytta av pengarna.

Signaturen Robin skriver till exempel:

"Uppmärksamhet eller inte. Det svider i ögonen att se någon som brukar försvara 'fattiga' bränna upp 100 000 kronor som hade kunnat rädda liv.".

I liknande anda skriver MG:

"Det finns de som skulle vara glada för en tusenlapp. Var finns solidariteten bland vänstern? Såg på TV igår att många barn inte får glasögon eftersom det är för dyrt. Ni kunde ha gett pengar till detta istället. Tänk så många barn här i Sverige som kunde ha fått snygga glasögon."

Andra påpekar att pengarna ändå skulle ha bränts på andra reklamkampanjer, som antagligen hade fått mindre genomslag.

"Jag hör ingen ifrågasätta vad andra partier satsar på annonser och vad de pengarna skulle kunna användas till. Baylan sa igår att (S) lägger sju miljoner på valannonser. Hörde jag någon kommentera det? Nej.", skriver signaturen Ulf.

Motargumentet i gp.se:s kommentarfält blir då att när pengarna läggs på PR stannar de i alla fall i systemet och kommer någon till gagn.

"När pengarna går till reklam så är det ju trots allt någon 'reklamsnubbe' som tjänar dem, vilket givetvis är bättre än att håna folk genom att bränna dem." tycker signaturen Anna.

Många ställer sig frågan om det är olagligt att bränna upp pengar, men det är det inte enligt Riksbankens presstjänst. Ytterligare några uttrycker oro för att det är skattepengar som bränts, men så är inte fallet.

Bild - 1
251903.jpg
251902.jpg
251904.jpg
Mest läst