Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  "Det känns för jävligt"

  Joel Lundqvist har lämnat VM-truppen, med en fraktur på okbenet. Nu väntar operation. – Det känns för jävligt, säger han.


  Först bröt Fredrik Pettersson handleden. Och sedan hände detta. Det tycks vila en förbannelse över Frölunda och VM i år.
  – Jag kände direkt när jag fick tacklingen i tredje perioden att det var något som hände. Men ibland får man smällar som sitter i ett tag, och som sedan försvinner. Jag hoppades att det skulle vara en sådan, säger Joel, och fortsätter:
  – Natten var väldigt lång. Jag vet inte hur lite jag sov, men jag hoppades att allt var en mardröm och att jag skulle vakna upp och må bra och inte ha huvudvärk. Men, så var det ju inte…
  Det här är andra gången den här säsongen som Joel Lundqvist drabbas av en sådan här skada. I höstas missade han ett antal elitseriematcher på grund av en fraktur på underkäksbenet.
  – Skadorna har ingenting med varandra att göra. Den här sitter högre upp, på käkbenet. Men jag vet ju vad jag gick igenom i höstas, och nu är det dags igen, säger Joel, och utvecklar:
  – Det finns liksom inte ord för detta. Andra gången på säsongen. Det är totalparodi. Men det finns heller inget att göra, och jag vet ju att det går att komma tillbaka. Häromdagen led jag så mycket med Fredrik (Pettersson) när han fick åka hem från VM. Och några dagar senare är det min tur. Nej, det känns för jävligt helt enkelt.
  * Är den här skadan tyngre än den i höstas?
  – Nja, jag vill inte rangordna mina skador. Men då var det liksom mitt i säsongen, och det gick att studsa tillbaka. Nu är det … över. Jag har tagit mig igenom alla gallringar, vi har börjat VM så bra, och vi har ett fantastiskt lag. Det är inte kul. Det är det inte.
  * Vad händer härnäst?
  – Jag ska träffa en läkare i morgon (i dag) i Göteborg. Därefter blir det operation. Jag vet inte hur lång tid det sedan tar att läka.
  * Kommer du att följa VM eller blir det för jobbigt?
  – De första dagarna vill jag nog inte titta. Men när det väl drar ihop sig kommer jag nog att kolla. Sedan vet jag vad en sådan operation innebär också. Man är inte riktigt sig själv de första dagarna.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.