Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160228ZB023

"Det känns för jävligt"

Victor Sköld summerar vad alla i IFK Göteborg känner efter fiaskot i Svenska Cupen:– Det här känns bara för jävligt.

Frej 1

IFK Göteborg 1

Efter 1-1 mot Degerfors hade IFK Göteborg pressen på sig borta mot Frej. Det krävdes en seger på Skytteholm för att cupspelet skulle leva vidare.

Och det började bra. Victor Sköld vann en höjdduell redan i tolfte minuten och kunde knoppa in 1-0-målet. Strax efter det hade han ett skott i ribban.

Sedan hände något. Frej tilläts kontra och Joakim Runnemo sprintade förbi Hjalmar Jonsson och gjorde 1-1 – och sedan blev det inga fler mål.

– Jag låg lite för långt ifrån honom där. Det är sådant som händer. Men vi ska klara av att vinna den här matchen ändå. Nu är vi ute ur cupen, det är fakta. I två raka matcher har vi haft massor av chanser utan att få in bollarna. Efter förra matchen tänkte man att det inte kunde hända igen, men det kunde det, säger Hjalmar Jonsson.

Andra halvleken blev en enda lång orgie i missar från Blåvitt. Tobias Hysén hade två bollar i virket (en i ribban, en i stolpen). Sören Rieks hade tre frilägen och brände alla. Gustav Engvall, som spelade sista halvtimmen, prickade också stolpen. Och Jakob Ankersen var totalt ren från två meters håll – men lyckades på något märkligt vis få bollen över målet.

– Vi ska vara så pass bra fotbollsspelare att vi ska klara av att göra mål mot sådana här lag. Men nu måste vi bara gå till oss själva och inse att det här bara är för dåligt. Det är för dåligt att inte kunna vinna sådana här matcher mot Superettan-lag, säger Gustav Engvall, som hoppade in med en halvtimme kvar.

Hur kändes det att spela match för dig igen?

– Jo, bra. Det har varit lite frustrerande att vara vid sidan om ett tag, men nu ska jag kunna växla upp och spela ännu mer, svarar han.

Sista cupmatchen mot Halmstad kommer nu att helt sakna betydelse. Hallänningarna är redan vidare efter att ha besegrat såväl Frej som Degerfors.

– Nu får vi ingen boost av vårt självförtroende genom cupspelet, utan måste jobba lite i motvind fram till seriestarten. Nu gäller det att vi drar lärdom av det här, så att vi kan visa i allsvenskan att vi kan så mycket bättre. Det här ska egentligen inte kunna hända, säger Victor Sköld.  

Gustav Engvall:

– Det är klart att man kan skylla på otur, men inte bara. Det kan inte bara vara otur att alla bollar går i stolpen, det är för dålig skärpa av oss helt enkelt. Vi får åka hem och träna på att få in bollarna.

Mest läst