Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

"Det är dags för revansch"

Frölunda är klart för en ny CHL-final. Efter att ha haft med sig 5-0 från första mötet hade man inga problem att hålla undan för Davos i returmötet. – Jäkligt skönt att vara i final i år igen, det är dags för revansch, säger Elias Fälth.

Davos hade fem mål att hämta in för att ens nå förlängning i kampen om en finalplats. Schweizarna sparade inte på krutet utan gick ut med full fart och hög press mot Frölunda.

Men att sätta hög fart och jobba hårt hade man inte mycket för mot Frölunda. Hemmalaget utnyttjade farten och tog kommando i spelet.

Utdelning kom efter bara 3.29. Patrik Carlsson trampade in i offensiv zon och höll sig efter skott från Tom Nilsson och lite trassel framför mål påpassligt framme och satte 1-0.

I den andra perioden svarade Davos med ett snabbt mål. Efter bara 1.29 kunde Andres Ambühl styra in kvitteringen när Artturi Lehkonen satt utvisad.

Resten av perioden präglades av heta känslor och gurgel. Efter flera utvisningar åt bägge håll brände det till rejält med två och en halv minut kvar.

När Frölunda spelade fem mot tre smällde Andreas Johnson ihop med målvakten Leonardo Genoni bakom mål och fick direkt Perttu Lindgren över sig.

Även i den sista perioden försökte Davos gå ut och sätta hög fart från start. Men gästerna hade svårt att få riktigt tryck på hemmalaget. När målen inte kom för gästerna tog frustrationen över bland annat genom Beat Forster som sopade till Elias Fälth med ett yxhugg över skridskorna.

Frölunda höll sig dock kalla och kunde utan problem hålla undan för de försök till anstormningar som kom.

– Vi stod upp för oss själv och för varandra. Men vi är inget lag som åker och letar fajter på så sätt. Sedan kan jag förstå dem också att det kommer in lite frustration – det tillhör ju hockeyn, säger Elias Fälth.

Det slutade 1-1 och Frölunda är – efter sammanlagt 6-1 – klara för sin andra raka final i CHL.

– Det är jäkligt skönt att vara i final. Det var ändå en relativt svår match att spela mot ett lag som låg på chans hela tiden. 5-0 är mycket att gå på men någonstans kan det smyga sig in en viss lugn och ro, säger Fälth.

Det kändes aldrig speciellt hotat.

– Nej, egentligen inte. Hade det varit det hade man väl fått lägga i en växel till.

Finalen spelas uppe i finländska Uleåborg mot Kärpät. Laget som Frölunda skickade ut i fjolårets semifinal efter att Erik Gustafsson avgjort i sudden death.

– Det blir en jäkligt svår match särskilt borta. Det är ett oroligt tempostarkt lag så det blir en härlig utmaning.

Det var en rätt bra avslutning ni hade där senast.

– Ja, men vi har inte med "Erkan G" i år men någon annan får väl ta på sig att avgöra, säger Fälth och ler.

Mest läst