Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Efter några dagar av svalare temperaturer väntar graderna åter igen att stiga under onsdagen. Bild: Johan Nilsson/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Den sydeuropeiska hettan når Göteborg

På onsdag väntas nya höga temperaturer nå Göteborg. Den sydeuropeiska hettan letar sig uppåt – för att snabbt pressas undan av ett lågtryck med regn och åska.

Efter några dagar av svalare temperaturer väntar graderna åter igen att stiga under onsdagen. Extremhettan som under helgen befann sig i de södra delarna av Europa drar sig mot Sverige – med något svalare temperaturer än de i Portugal och Spanien.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Redan imorgon blir det runt 25 grader och på onsdag stiger temperaturerna snabbt till strax över 30 grader, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Framåt eftermiddagen på onsdagen kommer däremot regn och eventuell åska som pressar undan den extrema värmen. På torsdagen har värmen dragit undan helt och temperaturen väntas ligga runt tio grader svalare.

– Gillar man värmen så får man passa på att njuta under onsdagen och är man trött på värmen får man tänka att det är bara över en dag, säger Christoffer Hallgren.

Till helgen, lagom till musikfestivalen Way out west, kommer ett stort regnområde dra in tillsammans med åska och blåst.

– I bästa fall drar det stora regnområdet bort till kvällen på fredag, säger Christoffer Hallgren.

Han rekommenderar festivalbesökare att ha is i magen med att packa väskan och hålla koll på prognosen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.