Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  "Den största svenska industriinvesteringen"

  – Med lite stolthet kan jag säga att det här är den största svenska industriinvesteringen i Kina någonsin. Det säger AB Volvos koncernchef Olof Persson i telefon från Peking.

  AB Volvos köp av 45 procent i ett nytt dotterbolag till kinesiska lastbilstillverkaren Dongfeng undertecknades på lördagen. Det skedde vid en ceremoni på China national convention center i Peking, där även kinesiskt partifolk och journalister var närvarande.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  I telefon därifrån kommenterade Olof Persson uppgörelsen.

  – Det här bra för Volvo, det skapar sysselsättning och resurser, det blir ett starkare Volvo och det är också bra för Sverige och vår kära stad på Västkusten.

  Om sysselsättningen för svensk del, säger han:

  – Det är vår erfarenhet när vi växer med tillväxtländerna och etablerar oss där att det genererar aktiviteter i hela Volvosystemet, när det gäller forskning och utveckling, när det gäller produktionsteknik, it-systemet och mycket annat. Det har över tid gett fler arbetstillfällen i Göteborg. Det går ju inte att garantera någonting, men vi ser ingen anledning att det här inte följer samma mönster som vi sett i de andra fallen.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.