Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 2

Delar av Centralen utrymdes

"En jättestor isklump kom farande". Daniel Roed träffades och skadades när glastaket på Centralstationen rasade in.

Halva Centralstationen i Göteborg spärrades av och en person skadades efter att is lossnat och krossat en glasruta i taket på måndagen vid lunchtid. På tisdagens morgon är hela cetnralstationen åter öppen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Jag stod i kassan på Subway och skulle köpa en smörgås när det började mullra uppe på taket. En jättestor isklump kom farande bara några centimeter från mig. Jag hade en enorm tur, men träffades av glassplitter i pannan, berättar Daniel Roed som träffades och skadades av det inrasade taket.

- Eftersom jag kastade mig ner på golvet fick jag också lite sår på händerna. Ambulanspersonalen plåstrade om mig och jag är nu tillbaka på jobbet, men är ganska skakig och funderar på att gå hem.

Det var mitt inne i hallen mellan järnvägsstationen och Nils Ericsonterminalen som en en kvadratmeter stor glasruta i taket rasade in sedan den träffats av nedfallande istappar och snö från det intilliggande hotellet.

Efter det första raset kom det ytterligare is och räddningsledaren på platsen, Lars Magnusson, beslutade om att spärra av och utrymma hela genomgången mellan stationshuset och Nils Ericsonterminalen. Avspärrningarna kommer att vara kvar tills man fått bort is och snö från taken.

- Vi gick förbi platsen när det brakade till och is och stenar kom farande ner från taket. En kille i 20-25-årsåldern träffades av nedfallande is och glas och blödde i pannan, berättar Per-Magnus Jonasson.

- Det är ett nästan 30 kvadratmeter stort område som har täckts av delar från det nedfallande taket och det är ett under att inga fler skadades.

Polisen har nu inspekterat taket med helikopter och bedömer att man måste rensa taken från snö och is innan avspärrningarna kan hävas.

Bild - 1
Mest läst