Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Debutanten Sebastian Ohlsson.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Debutanternas afton när FFF tog emot Häcken

  Två tappade poäng. Men också två allsvenska Häckendebuter. – Jag trodde jag skulle vara mer nervös, säger Sebastian Ohlsson.

  21-åringen som värvades från Skövde i vintras kom in med kvarten kvar av matchen. Uppdraget var att "gå in och köra" och försöka hjälpa Häcken att få dit segermålet. Men varken Ohlsson eller någon av hans lagkamrater var riktigt nära att avgöra i slutet.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Det borde man däremot gjort tidigare. Efter att René Makondele gett Häcken ledningen bara tre minuter in i matchen fick Nasiru Mohammed chansen från nära håll. Men hans skott täcktes över. I början av andra halvlek fick han ett ännu bättre läge – och bara någon meter från mållinjen missade han målet.

  En stund senare spelade samme Mohammed fram Björn Anklev, som inte fick ordning på fötterna och också missade ett så gott som öppet mål. Istället kunde Anton Wede i Falkenberg vinkla in kvitteringen i den 68:e minuten.

  – Ett hockeymål. Han skar in som Lill-strimma Svedberg gjorde på 60-talet. En bra prestation, men ett taffligt försvarsagerande av oss, kommenterade Peter Gerhardsson.

  Målet blev matchens sista, trots att tränare Gerhardsson kastade in både Sebastian Ohlsson och Hosam Aiesh – även han debutant. Kanske var bristen på rutin en faktor som gjorde att Häcken inte kunde avgöra?

  – Det där är ett fullständigt ointressant resonemang för mig. Alla spelare i en a-trupp ska kunna hantera det, menade Gerhardsson.

  Sebastian Ohlsson var efter matchen glad att ha debuten gjord.

  – Skönt att ha det avklarat. Man har byggt upp det ett tag nu och jag trodde jag skulle vara mer nervös. Men jag fick ju pingislunga, som vanligt, säger han och ler.

  Han vet också att han, liksom Aiesh fick göra debut eftersom flera tongivande spelare saknades.

  – Det är klart att offensiven påverkas Både Simon (Gustafson, borta på P19-landskamp) och Martin (Ericsson, avstängd) ligger ju bakom mycket framåt. För att inte tala om Musse... (Moestafa El Kabir, skadad).

  I slutet av matchen var det Falkenberg som verkade hetast. Henrik Larssons lag är obesegrat i maj och stod för ännu en solid prestation.

  – Jag tycker vi har gjort det bra ändå från början, även om vi inte fick med oss poängen då. Men om någon hade erbjudit mig 1–1 mot Häcken hade jag tagit emot det med båda händerna. Det är ett fantastiskt lag med bra passningsspel och rörelse, säger "Henke".

  Peter Gerhardsson återbördade komplimangen:

  – De påminner lite om oss 2009, när vi var nykomlingar. Vi hade också ett vasst kontringsspel, samtidigt som vi försökte spela oss ur situationerna.

  Häckens tre i topp:

  3 p. Oscar Lewicki
  Klokast i laget, ligger rätt hela tiden och samlar upp.
  2 p. Nasiru Mohammed
  Hypersnabb och låg bakom mycket. Borde gjort mål.
  1 p. Walid Atta:
  Lugnet själv i backlinjen.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.