Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Debutanten Kiese Thelin är inte nervös

Plötsligt är Isaac Kiese Thelin fotbollstalangen på allas läppar. – En dröm att komma hit, jag har sagt hej till Zlatan, säger Malmöanfallaren med EM-kvaldrömmar.

Det där med att han, för första gången i sitt liv, har hälsat på Zlatan Ibrahimovic skall ni ta med en nypa salt. Det var inte så att Kiese Thelin jublande glad vräkte ur sig det under måndagens pressträff, snarare som ett tecken på hastigheten i 22-åringens karriärutveckling.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Grejor kan hända fort i fotboll. Oerhört stort att komma med i landslaget, säger Isaac Kiese Thelin, fem dagar före den tuffa EM-kvalmatchen mot Montenegro i Podgorica.

Han är en av fem anfallare i Erik Hamréns trupp. Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg, Branimir Hrgota, John Guidetti är de andra. Troligen konkurrerar de om en plats på lördag kväll.

– Jag hoppas få spela, precis som alla andra. Det har gått bra för mig i höst. Jag har höjt mig mycket. Att komma med här är ett kvitto på att man har gjort något bra.

Nyligen bidrog han med mål i U21-kvalet mot Frankrike, som tog Sverige till EM i Tjeckien nästa sommar. Nu jagar han speltid i nästa EM-kval.

– Mitt mål inför säsongen var att komma med på januariturnén. Nu är man med här lite tidigare. Jag känner ingen nervositet. Det är en bra mix av ungt och gammalt i laget.

I Champions League gjorde den förre IFK Norrköpingspelaren med Karlslunds IF som moderklubb mål i kvalmatcherna på bortaplan mot Ventspils och Sparta Prag – och har i gruppspelet bildat starkt anfallspar med Markus Rosenberg.

– Champions League har varit otroligt bra matcher och det har även gått bra för mig personligen. Jag visste att det skulle vara några nivåer högre. Spelarna är bättre individuellt, säger han.

Måndagens träning ersattes av rehabilitering och gala för hela truppen. I dag tränar han – för första gången – ihop med Zlatan Ibrahimovic.

– Fantastiskt att få träffa honom. Man är taggad att vara här och visa vad man kan på träningarna.

Nya mål?

– Jag gillar att ha de för mig själv.

Bli inte förvånad han tvingas omformulera det målet med redan till helgen.

Johan Elmander, Martin Olsson, Ola Toivonen och Jonas Olsson finns inte med i truppen till EM-kvalet mot Montenegro och träningsmötet med Frankrike. I stället har förbundskapten Erik Hamrén plockat med två debutanter:

Isaac Kiese Thelin

Född: 24 juni 1992 i Örebro.

Klubb: Malmö FF.

Position: Anfallare.

Landskamper: 6 U21, 2 U17.

Filip Helander

Född: 22 april 1993 i Malmö.

Klubb: Malmö FF.

Position: Mittback.

Landskamper: 13 U21, 2 U19, 2 U17.

Mest läst