Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Kvibergsskolan2 collage
Den nya Kvibergsskolans sätt att organisera undervisningen inte är ny. Det handlar om beprövad pedagogik som används på flera skolor både i Göteborg och på andra håll. Vi hyser det största förtroende för skolans ledning, skriver Lena Landén Ohlsson (S)och Ingrid Andreae (S).

Vi tror på den nya Kvibergsskolan

Politikerna i stadsdelsnämnden i Östra Göteborg har noga följt arbetet med den nya skolan i Kviberg. Vi hyser det största förtroende för skolans ledning och ser med tillförsikt fram emot skolstarten, skriver Lena Landén Ohlsson (S), vice ordförande i stadsdelsnämnden och Ingrid Andreae (S), kommunalråd.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Alla föräldrar vill att deras barn ska få gå i en bra skola, en skola där de får kunskaper och får utveckla sina förmågor. En trygg plats med duktiga lärare som ser varje elevs behov. En sådan skola byggs just nu i Kviberg. Redan till hösten startar den nya lågstadieskolan och till 2019 kommer även mellan- och högstadieskolan stå klar för att ta emot elever. Totalt kommer 940 elever från förskoleklass till år 9 få sin utbildning här.

Flexibel undervisning

Skolledningen har en tydlig idé för att eleverna på bästa sätt ska kunna ta till sig kunskaper, öva sig i kritiskt tänkande och använda digital teknik. Skolan byggs för de pedagogiska behoven i stället för att pedagogiken anpassas efter byggnaden. Detta är mycket bra. Konkret innebär det fler möjligheter till undervisning både i och utanför traditionella klassrum. Undervisningen blir flexibel och kan anpassas efter elevernas individuella behov.

Vi hyser det största förtroende för skolans ledning och ser med tillförsikt fram emot skolstarten.

Vi har förståelse för att pedagogiska inriktningar som uppfattas som nya och obeprövade kan väcka oro. Alla föräldrar vill sina barn det bästa, ingen vill att skolan ska vara en experimentverkstad. Därför vill vi betona att detta sätt att organisera undervisningen inte är ny. Det handlar om beprövad pedagogik som används på flera skolor både i Göteborg och på andra håll.

Har stort förtroende

Den nya Kvibergsskolan har rönt stor uppmärksamhet och det är kö till lågstadiet inför skolstart i höst. Många kvalificerade lärare och fritidspedagoger har ansökt om att jobba på skolan. Politikerna i nämnden har noga följt arbetet med den nya skolan och har fått löpande information. Vi hyser det största förtroende för skolans ledning och ser med tillförsikt fram emot skolstarten. Det är precis just det engagemang och driv som skolledningen visar som på riktigt kan göra skillnad i skolan. Det bevisas inte minst av det mycket stora intresse som finns för lärartjänsterna till den nya skolan. De bästa lärarna lockas till skolor med ett tydligt ledarskap och med en tydlig pedagogisk inriktning där undervisningen är i fokus.

Lena Landén Ohlsson (S)

stadsdelsnämnden Östra Göteborg

Ingrid Andreae (S)

kommunalråd

 

 

 

 

Läs mer om Debatt: Kvibergsskolan
Mest läst