Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Håkan Lundqvist (K), Kommunistiska partiet

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ord och handling hänger inte ihop

Att skära ner tre miljoner kronor på Kortedala bibliotek men samtidigt hoppas på att biblioteket kan behålla så mycket av verksamheten som möjligt är en omöjlig ekvation. Hur tänker S, V och MP här? skriver Håkan Lundqvist (K).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Kortedala bibliotek står inför en dryg halvering av verksamheten efter beslut av den rödgröna majoriteten. Efter en namninsamling som undertecknades av 4100 namn och stora protester på SDN-mötet den 16 januari backade de rödgröna på sitt eget förslag att flytta biblioteket till Gärdsåsskolan. En delseger för opinionen men den stora nedskärningen på tre miljoner ligger kvar som ett mörkt moln över verksamheten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Lena Landén Ohlsson (S) och vice ordf i SDN-öster säger i nr 15 av GbgDirekt: ”Jag är glad att det blir kvar för det är så förknippat med torget. Jag hoppas också kunna behålla så mycket som möjligt, till exempel läxhjälp, så att det ska kunna bli bra. Men det är klart att det blir konsekvenser när man skär ned.”

En omöjlig ekvation

Lena Landén Ohlsson (S) var själv med och föreslog flytt av biblioteket till Gärdsåsskolan och beslutade om nedskärningen på tre miljoner som kommer att drabba bibliotekets besökare mycket dramatiskt. Att då påstå att hon hoppas kunna behålla så mycket som möjligt av biblioteket låter som en omöjlig ekvation för mig. En dryg halvering av personal och budget går inte obemärkt förbi.

Frågan som bör ställas till S, V och MP är: Varför skär ni ned i ett utsatt område? Ni brukar prata om att ni ska satsa i utsatta områden. Men det verkar som om ord och handling inte är synkroniserade i era partier? Hoppas att era väljare kommer ihåg era handlingar i höstens val. Behovet av att bevara nuvarande verksamhet på Kortedala bibliotek är oerhört stort.

Håkan Lundqvist (K)

Kommunistiska partiet