Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Metoo även för funktionsnedsatta

  Elisabeth Ljungström, Bräcke diakoni, påstår att funktionsnedsatta saknar en röst i flödet av metoo-upprop. Det stämmer inte, det finns en sådan grupp under hashtagen #slutvillkorat, skriver Denise Cresso-Nydén.

  Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

  Replik

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Metoo, 28/12

  Den 28 december 2017 skriver Elisabeth Ljungström, Bräcke diakoni: ”Några som sällan får sina röster hörda, trots att de lätt faller offer för övergrepp är flickor och pojkar med funktionsnedsättning. En grupp som borde inkluderas i Metoo-uppropen”. ” I flödet av alla Metoo-upprop saknas deras röster. Detta är en grupp som aldrig kommer kunna organisera sig och göra sina röster hörda som andra.”

  Vi, den undertecknande gruppen, har startat en metoo-hashtag, #slutvillkorat, för kvinnor med funktionsnedsättning/normbrytande funktionalitet. Vi samlar in berättelser och alla är välkomna, på Facebook eller genom att kontakta oss via e-post: [email protected]

  För den som inte finns på Facebook går det bra att mejla sin historia till ovanstående mejladress.

  Det finns också en nystartad hemsida: www.slutvillkorat.nu

  Där kommer så småningom alla berättelser att finnas, både de öppna och de som är anonymiserade. Vi som finns i gruppen har alla en funktionsnedsättning/normbrytande funktionalitet.

  Denise Cresso-Nydén

  föreläsare och utbildare