Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Demokraterna collage
Johnny Magnusson (M) och Ulrika Frick (MP).

Demokraterna sprider falska förhoppningar

Vad har Demokraterna gjort för att kunna utlova till väljarna att ett snabbtåg till Oslo går att få till om man bara vill? Skriver Johnny Magnusson (M) ordförande Regionstyrelsen och Ulrika Frick (MP) ordförande Kollektivtrafiknämnden.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Snabbtåg till Oslo, 25/6

En rimlig fråga att ställa till Martin Wannholt med flera är om Demokraterna har en majoritet i riksdagen för att göra en satsning på järnväg mot Oslo överhuvudtaget? Vi i Västra Götalandsregionen har länge arbetat för att få med sträckningen i nationell plan och har nu lyckats få med en skrivning om att sträckan ska utredas, men det är många år bort att få till en utbyggnad som också kräver att vårt grannland är med på tåget. Vad har Demokraterna gjort för att kunna utlova till väljarna att detta går att få till om man bara vill?

Demokraternas förenklade budskap som ska få väljarna att tro att de även ska lösa de beslut som riksdagen fattar ger en falsk bild av vilket mandat man har

Dessutom kräver även en utökad tågtrafik från Oslo mer spårkapacitet i Göteborg, vilket kommer finnas när Västlänken är på plats. Med Västlänken stärker vi den regionala tågtrafiken och kortar restider inom vår region.

Vi ser också gärna bättre tågförbindelser mellan Göteborg och Oslo för att knyta samman våra arbetsmarknadsregioner, men att ställa det mot bättre möjligheter att pendla mellan till exempel Kungsbacka och Alingsås anser vi vara rent ut sagt huvudlöst.

Förenklade budskap

Vi behöver mer spår i Västra Götaland och en ökad kapacitet för att klara både en ökad regional trafik såväl som fler fjärrtåg. Det arbetar vi målmedvetet med i många olika sammanhang. Demokraternas förenklade budskap som ska få väljarna att tro att de även ska lösa de beslut som riksdagen fattar ger en falsk bild av vilket mandat man har och är långt ifrån grundat på några som helst fakta.

Johnny Magnusson (M)

ordförande Regionstyrelsen

Ulrika Frick (MP)

ordförande Kollektivtrafiknämnden

Läs mer om Debatt: Västlänken
Mest läst