Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

IT-tekniker webb
Uppenbarligen finns det potentiella kodare inom yrken utanför den digitala sektorn som vi inom it-branchen kan dra nytta av. Bland de tio utbildningsdeltagarna, som nu har påbörjat en anställning hos oss, återfinns bland annat en astrofysiker, en revisor och en lastbilsförare, skriver Barbro Lien Rönn, Hogia.

Brist på it-kompetens gör oss kreativa

It&Telekomföretagen varnar för att den digitala sektorn kommer att sakna 70 000 experter inom fem år. Fler satsningar på skola och högre utbildning föreslås. Men vi kan inte vänta på att politiker och myndigheter löser kompetensfrågan åt oss. Vi har testat intensiva snabbutbildningar för potentiella kodare och har nu nyanställda med bakgrund som lastbilschaufför, astrofysiker och revisor. Kompetensen finns även utanför it-branschen, skriver Barbro Lien Rönn, Hogia.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vi är mitt uppe i vår största utvecklingssatsning någonsin och behöver ständigt attrahera skickliga systemutvecklare. Vår framtid hänger på att vi hittar rätt personer i tid. Det finns inte tillräckligt med it-kompetens på marknaden i dag och det är stor konkurrens om dem som finns. Lösningen för oss var att snabbt bidra till att få in fler personer med rätt utbildning till den digitala sektorn. Finns det alternativ till fleråriga högskoleutbildningar?

Tillsammans med utbildningsföretaget Academy testade vi en helt ny utbildningsmetod, "accelerated learning", som innebär praktiskt lärande i högt tempo. Utbildningen var 12 veckor lång och innehöll lika många kodtimmar som en högskoleutbildning. Den var skräddarsydd efter våra arbetsmetoder, för att deltagarna snabbt skulle kunna komma in i våra verksamheter efter slutförd utbildning.

Utbildningen var öppen för alla att söka oavsett tidigare bakgrund. I urvalsprocessen var fallenhet för programmering och förmågan att lära sig nya saker viktigare än tidigare erfarenheter. Vi hade tio platser att fylla och intresset var enormt. Vi fick in över 700 anmälningar. Vi gav människor en möjlighet att följa sitt intresse att börja koda, utan att behöva sätta sig i skolbänken i flera år.

Ett bra komplement

Den här utbildningsmetoden kan inte ersätta en flerårig universitetsutbildning, men den kan vara ett komplement och en möjlighet att vidareutbilda sig. Den öppnar för en välbehövlig flexibilitet på arbetsmarknaden som möter arbetsmarknadens skiftande behov och individens önskan att byta karriär mitt i livet.

Uppenbarligen finns det potentiella kodare inom yrken utanför den digitala sektorn som vi inom it-branchen kan dra nytta av. Bland de tio utbildningsdeltagarna, som nu har påbörjat en anställning hos oss, återfinns bland annat en astrofysiker, en revisor och en lastbilsförare. För oss som arbetsgivare är det dessutom en stor fördel att få in personer med dubbla kompetenser. De har förståelse för den verklighet som våra kunder befinner sig i.

Det är näst intill omöjligt att sia om framtidens kompetensbehov. Det enda vi vet är att utvecklingen går i en rasande takt och att fler och fler områden inom samhället digitaliseras. För att kunna anpassa oss efter den konstant föränderliga världen, behöver vi alla lära nytt och lära om hela vårt yrkesliv, det så kallade livslånga lärandet. En värdefull egenskap är förmågan och viljan att lära sig nya saker snabbt. Hur förändringsbenägen är du och dina medarbetare? Vet du hur du och dina medarbetare lär sig nya saker?

Barbro Lien Rönn

ansvarig för strategisk kompetensförsörjning på Hogia.

Hogia-gruppen består av 27 bolag i Norden och Storbritannien med sammanlagt 625 medarbetare. Med programvaror som gemensam nämnare bedriver Hogia-gruppen i dag verksamhet inom tre områden: affärssystem, personaladministrativa programvaror och transportlösningar.

Mest läst