Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

sdlsp0ab9c2-nh

Bra sjukvård och rimliga arbetsvillkor är vår politik

”Mera av allt till alla” kallar Moderaterna vår politik. Vi tycker att vi snarare står för ”Rimlig sjukvård till Sahlgrenskas patienter med rimliga villkor för personalen”, skriver bland andra Eva Olofsson (V).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Slutreplik

SU:s anställningsstopp, 5/3 och 13/3

Moderaterna Jonny Bröndt, Johan Fält och Annika Tännström går i polemik med oss i Vänsterpartiet för att vi kritiserat deras anställningsstopp / anställningsprövning på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

De anser att vi vill ge ”mera av allt till alla ” när vi ser hur akutverksamheten på sjukhuset har orimliga väntetider, som i sin tur beror på att vårdavdelningarna har personalbrist och inte kan ta emot de patienter som behöver en vårdplats.

Förvärrar bara läget

Patienter köar på akuten och patienter köar allt längre i hemmen för att de inte får operationer eller annan behandling. Personalen gör ett fantastiskt jobb, men under alltför tuffa omständigheter. Ett anställningsstopp riskerar, enligt vår uppfattning, att förvärra läget ytterligare.

”Mera av allt till alla” kallar Moderaterna vår politik. Vi tycker att vi snarare står för ”Rimlig sjukvård till Sahlgrenskas patienter med rimliga villkor för personalen”. Sen är även vi oroade över att den moderatledda blågröna ledningen tappat styrningen av sjukvårdsekonomin. Det är allvarligt.

Eva Olofsson (V)

oppositionsråd Västra Götalandsregionen

Carina Örgård (V)

Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Lars Engen (V)

Sahlgrenska universitetssjukhusets styrelse

Läs mer om Debatt: SU:s anställningsstopp
Mest läst