Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bilfientlig passande epitet på de rödgrönas politik

DEBATT: ”Låt oss fatta vilka beslut vi vill som skadar bilindustrin, men kalla oss för allt i världen inte bilfientliga”. Så kan man sammanfatta de rödgrönas krokodiltårar över Moderaternas kritik på GP Debatt, skriver Vägvalet.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Campus Lundby, 22/5 och 26/5

Att bli kallad för just ”bilfientlig” är tydligen det värsta Ulf Kamne & C:o kan tänka sig, men de rödgrönas handlingar motbevisar detta gång efter annan.

Några av besluten som drabbat bilisterna i Göteborg de senaste åren är: trängselskatt, skyhöjda p-avgiftshöjningar, borttagna bilfiler som skapar köer och ökade utsläpp, färre p-platser och nu planeras det för parkering i dyra p-hus, sänkta hastigheter (för att göra kollektivtrafiken mer konkurrenskraftig) och ett trafikkaos utan like i tio år om Västlänken skulle börja byggas.

Stämmer inte med besluten

När de rödgröna skriver att ”bilen har en viktig plats i framtidens städer” och ”vi vet att framtidens eldrivna och självstyrande bilar kommer att förändra hur bilen används i våra städer” så stämmer det inte alls med besluten de fattar. I bostadsområdet som ska byggas i Frihamnen kommer det bara att finnas p-plats till var sextonde lägenhet! Så hur ska man kunna bosätta sig där och äga en elbil?

Varför är det så svårt att acceptera ett passande epitet på den politik man för? Ulf Kamne (MP) driver denna linje och den har ett namn. Men nej, bilfientlig är han inte.

Johannes Hulter (S) var i många år samordnare för Yimby, som ihop med sina medlemmar på liknande sätt driver på för minska antalet parkeringsplatser och allmänt ser ner på allt som har med bilar att göra. Men bilfientlig är han förstås inte heller.

Johan Zandin (V) skrev på twitter för några år sedan att han tyckte att Volvofabriken borde syssla med rakettillverkning. Vi tycker Johan Zandin borde sluta att uttrycka sig negativt om den industri som Göteborg lever på. Men hans påstådda bilfientlighet är förstås bara ett misstag.

Theo Papaioannou (VV)

partiledare, Vägvalet

Håkan Andersson (VV)

partisekreterare, Vägvalet