Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

De ska färglägga flygplatsen

Samarbetet mellan Göteborg Landvetter Airport och Röda Sten Konsthall fortsätter. Konstnärerna Mimmi Andersson och Merete Lassen ska måla en vägg i utrikes avgångshall.

De två konstnärernas verk heter Force majeure och ska innehålla en värld som beskrivs som både lekfull och kaotisk. På måndag tar de fram sina penslar och inleder arbetet på konstväggen på flygplatsen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi är väldigt glada att kunna fortsätta samarbetet med Röda Sten Konsthall och ge våra resenärer en unik konstupplevelse i en lite oväntad miljö. Vi försöker genom flera olika satsningar och samarbeten att göra vistelsen på flygplatsen till en upplevelse som inte bara innehåller bra shopping och god mat och dryck, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport, i ett pressmeddelande.

Samarbetet inleddes förra året. Då målade Carolina Falkholt sitt verk, Flyktväg 11 på en elva meter lång väg i i samma hall.

- Falkholts målning har varit enormt uppskattad av våra besökare, vilket man inte minst har kunnat se i sociala medier. Jag är säker på att Mimmi och Meretes målning kommer att bli minst lika glädjande för alla på Landvetter, säger Charlotte Ljunggren.

Mimmi Anderssons och Merete Lassens flygplatskonst är del två i ett projekt. Det första invigs på Röda Stens Konsthall på fredag.

Mest läst