Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

"De har täppt till mellan öarna"

Tobias Carlsson som kör Trafikverkets färjor har sett bevakningsfartyg runt Hönö och Lilla Varholmen sedan i tisdags.

Främmande undervattensverksamhet misstänks väster om Göteborgs hamn, skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

Uppgifterna om iakttagelsen, som ska ha gjorts av en trovärdig uppgiftslämnare, undersöks just nu av marinen som har flera fartyg i området.

Tobias Carlsson, färjegubbe på trafikverkets färjor mellan Lilla Varholmen och Hönö blev nyfiken redan i tisdags, när flera bevakningsbåtar och en korvett av Visbyklassen började patrullera mellan öarna.

- De har täppt till mellan öarna. Det ligger en minutläggare nordost om Björkö, två bevakningsbåtar mellan Hälsö och Björkö och en bevakningsbåt mellan Lilla Varholmen och Grötö.

- I morse upptäckte vi att ytterligare en korvett hade anlänt. Dessutom ligger ett par mindre dykbåtar mellan Björkö och Lilla Varholmen. Om dykarna kan se något i det grumliga vattnet efter stormen, säger Tobias Carlsson som flera gånger ringt till försvarsmakten för att få veta vad som pågår.

- Försvaret har förstås inte velat säga något, men ringde tillbaka samtidigt som de la ut informationen på hemsidan. Han undrade om jag hade fler frågor, och det sa jag att jag hade, men några fler svar har jag inte fått. Jag skulle gissa att försvaret fick sitt första tips från någon fiskare som sett något konstigt med sin sonar, säger Tobias Carlsson.

Mest läst