Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Grönska på Knarrholmen.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  De är Knarrholmens nya ägare

  Det var i november förra året som dåvarande ägaren IF Metall meddelade att de skulle sälja Knarrholmen, inklusive stugor, butik och dansbana. I dag presenterades den nya ägaren: Billström Riemer Andersson AB.

  – Vi är stolta och glada över att gå in som ägare till denna historiska och anrika ö. Vi har en vision och en plan för öns framtid som vi tror mycket på, säger företagets vd Magnus Riemer.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Hur denna vision ser ur vill han dock inte säga så mycket om. Planen är nu att fortsätta bedriva den verksamhet som redan finns.

  – Potentialen man ser finns i de befintliga byggnaderna som finns på ön, stugorna, butiken och dansbanan.

  Sedan tidigare finns en ansökan om planbesked från den förre ägaren. Till exempel finns en yta på ön som är undantagen strandskyddet där nya stugor skulle kunna byggas. Men om det blir aktuellt vill Magnus Riemer inte säga.

  – Vi vill vara med och hitta utvecklingsmöjligheter till ön, utifrån kommunens riktlinjer. Till exempel att ge möjligheter att semestra i Göteborgs närhet.

  I sommar är det IF Metall och Handels som har hand om uthyrningen. Hur det kommer att se ut efter att den nya ägaren tar över i slutet av sommaren vet inte Magnus Riemer.

  – Hanteringen kommer att blir annorlunda, men vem som ska få hyra är inte planerat i dagsläget, säger han.

  Festivalen som har hållit till på ön ser Magnus Riemer som ett positivt inslag. Han ser gärna att den kommer tillbaka nästa sommar om det är möjligt.

  – Vi vill skapa en aktiv och trevlig ö. Det kan festivalen vara en del av.

  När Knarrholmen lades upp för försäljning var prislappen på 50 miljoner kronor. Om det var där slutpriset landade är än så länge höljt i dunkel.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.