Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  David Pagmar spelar in skiva

  I lördags sjöng David Pagmar sin låt Paraply på prins Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllop. Artisten, som tidigare uppträtt som alteregona Montt Mardié och Monty, går veckan efter midsommar in i skivstudion igen. Men den här gången ska det stå David Pagmar på skivan.

  Var det nervöst att uppträda på bröllopet?

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Jo, det var det. Det fanns så många olika fokuspunkter som nervositeten kunde hänga sig upp på. Till exempel att sjunga inför 1,8 miljoner människor. Jag blev dessutom ombedd att titta på brudparet medan jag sjöng, och jag känner ju inte dem. Så det blev lite märkligt.

  Vad tänkte du på?

  – Dels det här att så många tittade. Jag hade det i bakhuvudet. Annars försökte jag att fokusera på texten. Carl Philip och Sofia log och såg så snälla ut hela tiden. Det gjorde nog allting enklare.

  Var det så att ni träffades dagen innan för en fika?

  – Nej, det är påhittat. Det står så mycket skit i tidningen. Första gången jag mötte dem var på genrepet.

  Berätta lite om sången du sjöng.

  – Det är en svensk cover av Rihannas Umbrella, som jag spelade in för mer än fem år sedan. Tanken var att den och några andra översättningar jag gjort skulle släppas som en ep. Men skivan kom aldrig ut, för rättigheterna till flera av låtarna gick inte att cleara. De spreds lyckligtvis ändå. Snart släpps bröllopsversionen av Paraply som singel.

  På Facebook skriver du att det finns planer på en ny skiva?

  – Ja, jag går in i en studio redan nästa vecka. Förhoppningsvis kommer den till hösten. Till skillnad från mina tidigare skivsläpp, som Montt Mardié och Monty, ska den här ges ut under mitt eget namn. Kanske blir det mer avskalat då, lite mindre maner i musiken. Jag är också äldre. Har blivit pappa och förlorat en pappa. Det har hänt ganska mycket och det kommer att spegla både text och musik.

  Senast du gav ut någonting var 2010. Varför har det dröjt?

  – Jag och en kamrat började faktiskt spela in en engelskspråkig skiva redan 2011, då som ett projekt vi kallade Wyld. Den blev aldrig färdig. I samma veva funderade jag på om jag verkligen ville syssla så intensivt med musik som jag hade gjort dittills, med ett skivsläpp om året. Och så fick jag jobb som forskningsassistent vid Stockholms universitet. Men nu är jag redo igen.

  I skrivande stund har David Pagmars Paraply över 83 000 tittningar på Youtube.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.