Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Datum klara för nästa schlager-EM

  Schlager-EM 2013 hålls i... Ja, det avgörs på lördag i Baku. Men på tisdagen kom EBU med en liten pusselbit inför nästa års schlager-EM. Finalen nästa år kommer att hållas den 18 maj, vilket betyder semifinaler den 14 och 16 maj.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Om favorittipade Loreen skulle ta hem segern och SVT får arrangera nästa år innebär det att Globen inte kan vara aktuell som arena eftersom Sverige och Finland är värdar för hockey-VM 3-19 maj nästa år, med finalen i Stockholm.

  Senast Sverige arrangerade schlager-EM gick tävlingen i just Globen. Men troligen kommer ett eventuellt svenskt schlager-EM att hållas i den nya nationalarenan i Solna, norr om Stockholm.

  SVT gick tidigare i våras ut med nyheten att finalen i Melodifestivalen i mars flyttas från Globen till Solna så det finns möjlighet att testa den nya arenans schlagerpotential.

  Men det skulle i så fall innebära att fotbollslaget AIK, skulle tvingas bort från sin stadion i åtminstone tre-fyra veckor mitt under allsvenska säsongen. Det är den tid som krävs för att bygga scenen samt ha tid för repetitioner och själva tävlingen.

  Andra tänkbara arenor för schlager-EM är Malmö Arena och Scandinavium i Göteborg.

  Men först måste Loreen trots allt vinna på lördag.