Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collageljubo

Danska ilskan mot Vranjes

Den svenske tränaren och handbollsikonen Ljubomir Vranjes har hamnat på kollisionskurs med det danska handbollsförbundet. Han vägrar låta fem spelare ansluta till landslaget.

Ljubomir Vranjes, svensk handbollsikon som numera tränar tyska SG Flensburg-Handewitt, och det danska handbollsförbundet drar inte jämt för tillfället. Detta eftersom den tyska klubben vägrar släppa sina fem landslagsdanskar till den kommande landslagssamlingen i tid, vilket bland andra handbollskanalen.se rapporterat om.

Det gör att det danska landslaget missar två dagar tillsammans, vilket fått förbundet att reagera.

– Klubben har känt till planen sedan 8e juli förra året, så att de kommer med beslutet nu, när alla flygbiljetter och övernattningar sedan länge är beställt, känns märkligt, säger det danska handbollsförbundets sportchef Ulrik Wilbeck i ett pressmeddelande.

Den danska samlingen skulle börjat 29 mars, men får nu skjutas upp till den 31 mars. Därmed får laget bara en dag på sig till förberedelser inför träningsmatchen mot Tyskland dagen efter.

Vranjes motiverar sitt beslut med att han vill skydda sina spelare från överbelastning. Han ska också ha varit i kontakt med den danske förbundskaptenen Gudmundur Gudmundsson före beslutet togs, men denne ska enligt Vranjes inte ha varit villig att kompromissa.

Vranjes är också kritisk till hur kommunikationen med det danska förbundet fungerar.

– Kommunikationen mellan Flensburg, som har fem danska spelare, och den danska landslagsledningen är alldeles för dålig, säger han till säger han till handbollskanalen.se.

– De måste kommunicera bättre. Jag önskar det danska landslaget all lycka, men jag är coach för SG Flensburg-Handewitt och vill även det bästa för mitt lag.

Mest läst