Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Danny Ervik gick rakt in i Gais backlinje i dagens bortamatch.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Danny Ervik tillbaka i Göteborg

  Gais andra backförvärv på kort tid är klart. Danny Ervik ansluter från Mjällby och är laddad inför säsongsomstarten. – Det kan inte bli så mycket bättre, säger grönsvarts nyförvärv.

  Danny Ervik är klar för Gais. Han fanns på plats på Gaisgården vid fredagens matchförberedande träning och såg ut att trivas.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Jag är hemma igen och det känns jäkligt skönt, säger 26-åringen.

  Mycket kan förändras på ett dygn för en elitfotbollsspelare. Torsdagsmorgonen spenderade Danny Ervik i Skåne. Ett dygn senare har han hunnit byta klubb, ta sig till Göteborg, träna med sitt nya lag och sätta sig på bussen till Stockholm för mötet med Athletic.

  – Det är snabba puckar. Men det är nog lika bra att gå på det direkt, då hinner man inte tänka så mycket, säger Ervik som till skillnad från backkollegan Sebastian Starke Hedlund slipper bo på hotell.

  – Jag bor hos morsan ett tag så man lär väl gå upp ett par kilo nu.

  Sedan den Utbynäsfostrade ytterbacken lämnade Göteborgsfotbollen 2011 har han samlat på sig ordentligt med erfarenhet. Efter 50 matcher för Öis gick flyttlasset söderut längs E6:an. Falkenberg blev ny klubbadress.

  Två säsonger i Superettan bockades av innan Ervik fortsatte söderut till Mjällby. Därifrån värvade Gais nu honom för så lite som noll kronor. Kontraktslängden är 1,5 år.

  – De var tvingade att släppa spelare så det blev en väldigt billig affär. Tränarna har önskat honom länge och Danny ville komma till oss. Dessutom har min son spelat med honom så jag vet att det är en bra kille för gruppen, säger Gais ordförande Tomas Andersson.

  Högerbacken startade 28 av 30 matcher för Mjällby i Allsvenskan i fjol. Den här säsongen har han spelat alla matcher för Superettanjumbon.

  – Det har gått lite som för laget för mig. Jag spelade bättre i fjol. Nu känns det skitbra att vara här och få lite lugn och ro, säger Ervik.

  Av fredagens matchförberedande träning att döma startar nyförvärvet direkt mot Athletic. I samma startelva lär kompisen Patrik Ingelsten finnas med.

  – Jag pratade med honom inför flytten och han rekommenderade Gais starkt, säger Ervik.