Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Dahlin lämnar Alingsås

  Efter en tung vår med lite speltid väljer Marcus Dahlin nu att lämna Alingsås HK. Ny klubbadress blir danska Ringsted. – Det känns som rätt steg i karriären, säger han.

  Efter två säsonger i klubbens B-lag fick Marcus Dahlin 2011 sitt stora genombrott i handbollens elitserie.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  21-åringen, ursprungligen från Stenungsunds HK, etablerade sig i Alingsås A-lag och i slutet av året undertecknades en kontraktsförlängning.

  Sen kom skadorna.

  Säsongen 2012/2013 blev inte som han hoppats och under våren var speltiden begränsad.

  – Det nya spelet, med mindre spelartyper har inte alls passat mig. Jag har tappat en vår kan man säga och hela tiden tänkt att det måste bli en förändring, säger han.

  Den förändringen stavas Ringsted. Klubben, som slutade tolva i den danska liga, köper loss 21-åringen från det Allingsås han hade kontrakt med i ytterligare ett år. Avtalet löper över två år och börjar gälla den 1 juli.

  – Jag fick ett väldigt bra intryck av klubben när jag var där och hälsade på. De har stora ambitioner och jag ser fram emot att bli en del av deras framtidsbygge, säger han.

  Den 203 centimeter långa högernian, som debuterade i det svenska A-landslaget så sent som i januari, är tänkt att ersätta målkungen Mikkel Sjöberg, femma i den danska skytteligan, som kommande säsong ska spela för Ystads IF.

  – Det fanns intresse från både norska och svenska klubbar men det blev aldrig aktuellt. Jag är glad att det är klart och jag hoppas utvecklas så mycket som möjligt, säger han.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.