Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

BB0110OSK.jpg

Dahlin enda ljusglimten

Erik Dahlin fick mycket beröm för sin insats. Ändå var han nästan överdrivet självkritisk. - Jag tar på mig båda målen, säger han.

Publiken stannade länge kvar och hyllade Örebro för den säkrade Europacupplatsen och i omklädningsrummet fortsatte firandet. I en annan del av korridoren var det knäpp tyst och inne i Blåvitts rum satt flera av spelarna framåtlutade och undrade vad som hände.

I går – och kanske också säsongen 2010.

Erik Dahlin var inget undantag. Markus Sandberg drabbades av hjärnskakning efter en duell med Markus Astvald precis i inledningen av matchen och tvingades utgå. In kom 21-årige Erik Dahlin, med endast ett inhopp mot Helsingborg i somras och 0–2-förlusten matchen efter mot Djurgården i det allsvenska bagaget. Målvakten från Trollhättan fick precis en sådan start som spelare önskar sig i sådana situationer. Tur det, för Blåvitt gjorde en av sina absoluta sämsta halvlekar. Det såg oinspirerat och slappt ut och den där attityden tränaren Jonas Olsson pratat om var en bra bit från Behrn Arena.

- Jag hann inte tänka innan jag hoppade och det kanske var bra, säger Erik Dahlin med låg röst.

Hade inte Dahlin agerat som han gjorde hade det kunnat gå riktigt illa för IFK Göteborg. Ändå grämer sig målvakten över de insläppta målen.

– Jag kom in bra och det kändes bra matchen igenom, men de där skitgrejerna har man inte råd med.

1–0 (Astrit Ajderivic):

– Han driver från ett håll, skjuter i andra. Det är mitt mål.

2–0 (Nordin Gerzic):

– Är jag också på och borde ha tagit.

Även om det inte var uttalat upplevde Erik Dahlin som att han började säsongen som tredjemålvakt och därför kom inte valet av Markus Sandberg som någon större överraskning när förstemålvakten Kim Christensen flyttade till Köpenhamn.

– Känslan är uppåtgående och jag känner att jag har utvecklats i år, säger Erik Dahlin innan han tar av sig och går in i duschen.

En bit därifrån satt Karl Svensson, som placerats i IFK Norrköping nästa säsong.

– Det är bara rykten, jag har inte hört något. Jag har två år kvar på mitt kontrakt här och har stor respekt för Blåvitt, sade han.

BB0104OSK.jpg
Mest läst