Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Finalisterna Josephine Palm, Christina Gyllner och Ronnie Nilsson.

Dags för bakfinal

Christina Gyllner blev ”veckans stjärnbagare” förra veckan och är därmed favorit inför kvällens final i Hela Sverige bakar.

Finalavsnittet spelades in den 7 juli, mitt i den svenska högsommaren. Passande nog blev den sista uppgiften att baka en bröllopstårta till brudparet Sara och Mikael som skulle gifta sig redan dagen därpå.

– Det var en tuff final, med ett nytt slags stress. Men jag är verkligen en tävlingsmänniska så det var bara att köra, minns Christina Gyllner.

De tre finalisterna Ronnie Nilsson, Josephine Palm och Christina Gyllner fick sex timmar på sig att skapa varsin bröllopstårta enligt brudparets önskemål. Den skulle vara i tre våningar, gå i vitt och grönt och inte minst vara frisk, fräsch och fruktig i smaken.

– Att göra en bröllopstårta är ju egentligen som att göra en vanlig tårta, bara det att det krävs lite mer tänk och finlir, menar Christina Gyllner som valde en amerikansk-inspirerad tårta med smakkombinationen kokos, citron och vanilj.

Till skillnad från tidigare veckor var det inte bara juryn, utan också brudparet, som skulle komma med en bedömning. Inte nog med det. När tårtorna var klara, avsmakade och betygsatta väntade en sista teknisk utmaning i tre delar.

Finalisterna skulle, efter att juryn visat demonstrerat sina färdigheter, kandera blommor, spinna socker och få till en elegant chokladdekoration.

– Sedan samlades alla tävlande igen, det var så härligt att alla var tillsammans. Jag har fått så många nya vänner som delar min passion för bakning, det är det finaste med att ha varit med i programmet, konstaterar Christina Gyllner.

Vad är annars dina viktigaste erfarenheter från tävlingen?

– Jag har lärt mig mycket om smaksättning och hur det jag bakar ska bli fint in i minsta detalj. Jag har blivit ganska petig när jag äter dessert på krogen (skratt).

Och nu vill alla att du ska fixa efterrätten?

– Japp, man har blivit efterfrågad på middagar, men det är bara roligt.

Bild - 2

Finalister: Ronnie Nilsson, Josephine Palm och Christina Gyllner

Uppgift: Baka en bröllopstårta.

Vad händer sedan? Vinnaren ska få ge ut egen bakbok. TV4 planerar redan för en andra säsong av programmet som visats i systerkanalen TV7 med Tilde de Paula som programledare.

Mest läst