Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Dags att rösta på årets julklapp

  Vilket tema hamnar i topp i år? Välj mellan hälsa, gåva eller abonnemang och lite till. Nu får du chansen att bestämma vad som blir årets julklapp.

  Förra året vann gåva till välgörande organisation och de två åren dessförinnan segrade surfplattan.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Årets omröstning bjuder på tio alternativ och det är ni läsare, som bestämmer vilket som ska presenteras som årets julklapp i Göteborgs-Posten.

  HUI Research utser också årets julklapp nu i november. Förra året utsågs råsaftcentrifugen. Bakom valet finns tre kriterier. Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse, ha ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal samt ska representera den tid vi lever i.

  Vår spaning är att trots den snabba tid vi lever i finns tid för långsamma sysselsättningar – med teknikens hjälp. Intåget av maträtten "pulled pork", som är en långkokt gryta på fläskkarré, kan få som konsekvens att långkoksgrytor blir en populär klapp under årets julgran. Exempelvis crock pot, som är en variant med en stengodsgryta som värms upp långsamt med hjälp av elektricitet.

  Träning är särskilt aktuellt för de dåliga samvetena som ger sig tillkänna vid nyår. Och den som vill ha järnkoll på sina förbrukade kalorier och träningsresultat kanske önskar sig en aktivitetsmätare att sätta runt handleden.

  Strömmad videotjänst passar alla ålderskategorier och bulktittandet av tio avsnitt av samma serie kan få utrymme när vintermörkret lägrar sig och det känns mysigast att hålla sig i soffan.

  Där kan du också glida ner med barnen och pyssla, till exempel "väva" gummiarmband i alla möjliga färger i en regnbågsvävstol, eller rainbow loom, som det heter på engelska.

  OBS: Läser du detta i mobilen kan du inte rösta, du får gå in på gp.se via din dator.

  -----------------------------------

  FAKTA: Tidigare vinnare

  2013 Gåva till välgörande ändamål

  2012 Surfplatta

  2011 Surfplatta

  2010 Läsplatta

  2009 Smart mobil

  2008 En upplevelse

  2007 Ekotröja

  2006 Delad seger: Upplevelse/stressfri jul

  2005 Platt-tv

  2004 Mp3-spelare

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.