Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Dåligt rödgrönt styre sänker färdtjänsten

De rödgröna politikerna försäkrar att man inte kommer genomföra några besparingar i färdtjänsten. Men ett sådant löfte blir svårt att hålla eftersom pengarna har tagit slut, skriver Pontus Båth (M).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Slutreplik

Färdtjänsten,12/10 0ch 19/10

Färdtjänsten i Göteborg har en raserad ekonomi. Som grund för detta har förvaltningen kommit med flera förslag till besparningar som direkt drabbar brukarna. Men de som skall hållas ansvariga är (S), (MP) och (V) som är de styrande politikerna som vägrat att lyssna på förvaltningens larmsignaler om ökande kostnader.

På färdtjänstnämndens möte den 26 oktober hade brukare och andra intresseorganisationer som kämpar för rörelse- och funktionshindrades rättigheter samlats. De utryckte oro för framtiden och hur de förslagna besparingarna slår hårt mot brukarna.

De rödgröna politikerna försäkrade att man inte kommer genomföra några besparingar. Men ett sådant löfte kommer vara svårt att hålla eftersom pengarna har tagit slut.

Felaktiga prioriteringar

När skall de rödgröna se kopplingen mellan en ekonomi i obalans och deras beslutsfattande under 22 års maktinnehav? Att ett dåligt ledarskap med felaktiga prioriteringar leder till en krisande ekonomi.

Både vi i Alliansen och förvaltningen varnade tidigare under 2015 för att trafikupphandlingen skulle rasera färdtjänstens ekonomi.

Där detaljstyr de rödgröna löner, arbetstider, klädsel och andra delar som vi i svensk politik lämnat till arbetsmarknadens parter. Resultatet är en kostsam upphandling som inte gynnar vare sig kommunen, brukarna eller de som upphandlar. En snedvriden marknad uppstår och de som får betala notan för Helen Engströms (V) klåfingrighet är skattebetalarna.

Pontus Båth (M)

vice ordfröande Färdtjänstnämnden Göteborg

Bild - 2
Mest läst