Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Därför blir Gunnar Hökmark så upprörd

Vänstern har en vision om ett annat samhälle för framtiden. Solidariskt, jämställt och grönt. Det är just den visionen som gör Gunnar Hökmark (M) så upprörd, skriver Malin Björk (V).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Gunnar Hökmark (M)tillhör den där gamla gruppen högerpolitiker som är så konservativa i sitt tänkande att deras argument bara är gammal skåpmat från kalla krigets dagar. Han kan helt enkelt inte förnya sina argument mot vänsterns politik och visioner. Det blir extra tydligt i hans attack på mig i GP den 2/10. Att han helt reflexmässigt skriker kommunism och mumlar om öststatsdiktaturer istället för att bemöta mina farhågor gällande flera av de föreslagna kommissionärerna visar precis hur visionslös han är.

Dimridåer

Detta är en väg som inte leder någon stans. Det är dimridåer. Om jag sänkte mig till samma låga nivå skulle jag kunna tala om hans partis historiska motstånd mot kvinnlig rösträtt och tvetydighet i apartheidfrågan. I stället vill jag tala om nuet och framtiden. Vad jag kan notera från Hökmarks artikel är att han inte säger ett enda ord om de kommissionärer jag kritiserar:

Grov sexist

Miguel Arias Cañete föreslagen som kommissionär för klimat och energi som är djupt involverad i oljeindustrin och dessutom är en grov sexist; ungraren som tillhör Orbans nationalistiska regering; britten som kommer från finanslobbyn och så vidare.

Detta kanske är för att dessa kommissionärer tillhör hans egen partigrupp? I stället riktar han kritik mot den franska kandidaten och gör honom skyldig till Frankrikes svårigheter att resa sig ur den kris som pågår i hela EU och som är ett resultat av den misslyckade ekonomiska politik som Hökmark stöder.

Löjligt påstående

Slutligen påstår Hökmark att jag är emot öppna gränser vilket är löjligt. Dagens ”öppna gränser” gäller bara kapital och företag och stänger gränserna in i Europa. På tal om just öppna gränser är jag just nu på studiebesök på Sicilien och Lampedusa där resultatet av de stängda gränser som skapats i fästning Europa blir övertydliga. Bara i år har 3 000 människor drunknat i Medelhavet i desperata försök att komma till Europa. EU:s och

Inhuman politik

Hökmarks öppna gränser gäller inte människor som flyr från fruktansvärda krig. Det är en inhuman politik som jag och Europas vänster kämpar emot med all kraft. Vänstern har nämligen en vision om ett annat samhälle för framtiden. Solidariskt, jämställt och grönt. Det är just den visionen som gör Hökmark så upprörd.

Malin Björk (V)

EU-parlamentariker

Bild - 2
Mest läst