Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Pris_1915224_1024 x 683 standard_2044934

Därför är kungen i Torslanda

Kungen är i Göteborg - för att dela ut kvalitetspris till Volvo Cars Torslandafabrik.– Priset betyder mycket, framförallt för stoltheten för de som jobbar i fabriken, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson.

Fabriken har fått utmärkelsen Svensk Kvalitet 2015 för sitt systematiska arbete kring kvalitet.

Priset delas ut av halvstatliga Swedish institute for quality, SIQ - men prisstatyetten lämnades, under mycket högtidliga former, över av kung Carl XVI Gustaf under onsdagsförmiddagen.

Platsen var Torslandafabriken och även landshövdingen och Ann-Sofie Hermansson (S) var på plats, liksom en del av de omkring 5000 personer som arbetar i fabriken.

Hermansson lyfte fram lagarbete och arbetsglädje som viktiga faktorer bakom kvalitet och fick också medhåll av Håkan Samuelsson.

- Grunden är att medarbetarna känner sig delaktiga, det är en förutsättning för att vi ska kunna bygga de premiumbilar vi föresatt oss att göra, säger Samuelsson.

Före prisutdelningen hade kungen tagit en tur genom fabriken med det blå tåget. Under besöket ska han också titta på platsen där Volvo Cars bygger om en del bilar till exempelvis polisbilar.

Mest läst