Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Där är Håkan-videon filmad

Håkan Hellström-fansen diskuterar för fullt var den nya videon är filmad. Vi har svaren.

Sedan videon till den nya Håkan Hellström-låten Det kommer aldrig va över för mig lades ut på bland annat gp.se under torsdagen har fansen diskuterat var de olika scenerna är inspelade. I GP:s musikblogg har läsarna gissat på bland annat Kungsladugård, Henriksberg, Masthuggskyrkan, Dalheimers och Stigbergstorget.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Scenerna med Håkan är filmade i Klippan och området runt Sockerbruket och Pannhuset nere vid Röda sten. Vi gillade den ruffiga miljön och dessutom är det ganska folktomt där på kvällarna så man får vara ifred, berättar Björn Fävremark som regisserat videon tillsammans med John Boisen.

Paret har tidigare gjort bland annat dokumentären 2 steg från Håkan och lägger mycket tid på att hitta rätt miljöer.

- Det handlar mycket om att hitta rätt känsla, men som sagt också att det ska vara praktiskt att jobba där, säger Björn Fävremark.

Därför var den gamla semesterön Trälen utanför Kungälv perfekt. Från 50-talet och framåt var Trälen sommarnöje för Volvoanställda och deras familjer. Men de senaste 20 åren har ön stått tom. Sedan ett år tillbaka har dock den namnkunnige arkitekten Gert Wingårdh fått i uppdrag av

- När man är där känns det som att man är på en plats som blivit övergiven i all hast. Det är ett väldigt speciellt ställe, menar Björn Fävremark som inte vill berätta var en del av inomhusscenerna är tagna.

- Det är privata miljöer, säger han.

Badhusscenerna är dock inspelade i Björndammens simhall i Partille.

- Det är fin gammal simhall helt enkelt, säger Björn Fävremark.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.