Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Starten går.

Cykelfestivalen rullar på

Det 13 kilometer långa Bromton-SM rullade igång klockan 14.00 idag vid Lagerhuset.

Bromton är en hopfällbar cykel som tillverkas i Brentford, London. Tävlingen är en del av Göteborgs Cykelfestival och vinnaren i dam och herrklassen vinner en resa till Bromton VM i Oxford den 19:onde augusti. Klädkoden är strikt uppklädd och man får absolut inte bära kläder av materialet lycra, enligt hemsidan. Det finns också priser att vinna för bäst uppklädda, samt den som är snabbast i upp- och hopfällning av cykeln.

Cykelfestivalen i Göteborg hålls för femte gången gillt och arrangörerna hoppas att Göteborgs cykelfestival skall bli lika stor som den i Portland.

- Portland var en bilstad som alla andra amerikanska städer, säger festivalgeneralen Helena Bergendahl. Nu har det blivit en verklig cykelstad men en gigantisk cykelfestival som dominerar hela staden.

Cykelfestivalens lokala epicentrum är Lagerhuset vid Järntorget. Där blir det filmer, föreläsningar, utställningar, cykelturer, loppis, fest och tävlingar.

–vi hoppas att Göteborgs cykelfestival blir en återkommande mötesplats för alla oss som har cyklar och cykling som passion, säger Bergendahl.

Swapmeet klockan 12

Från klockan 12 var det swapmeet och loppis på Lagerhusets terrass.

- Ta med skrotlådan och kom hem med pengar på fickan eller tvärtom, en massa grejer du inte visste att du behövde, säger Bergendahl.

Cykelköket, som tidigare i år gjorde succé på Chalmers genom att ge bort cyklar, är med i år. Hit kan man komma med sina gamla barncyklar och byta till en annan barncykel i en annan storlek. De finns folk som hjälper till att göra i ordning obättre begagnade cyklar.

Det blir också debatt mellan den cyklande stadsarkitekten Björn Siesjö, cykelpendlaren Jonas Ransgård (M) och kommunalrådet Marina Johansson (S) som enligt rykten cyklat och skall cykla Vätternrundan.

Mest läst