Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Cykel-appen som larmar vid olycka

Deras cykel-app märker när du krockar och larmar automatiskt för att rädda ditt liv. I dag blev Jalp vinnande västsvenska bidrag i Venture Cup.

Under ett universitetsprojekt utvecklade de fyra Chalmersstudenterna Robert Andersson, Adam Szakal, Johannes Vestlund och Niklas Carlborg mobilapplikationen Jalp, för att hjälpa cyklister att larma vid singelolyckor.

Nu ska de bli entreprenörer.

Med insikten om att åtta av tio cykelolyckor är singelolyckor, utvecklade de fyra en algoritm som känner av om cyklisten råkat ut för en olycka, utifrån mobiltelefonens rörelsesensorer.

Telefonen kan då automatiskt larma med sms eller telefonsamtal till inprogrammerade nödkontakter, för att påskynda en livräddande insats.

Igår vann de fyra chalmeristerna Venture cups tävling i videopresentation, Moment Pitch och de får nu pris i form av konsulttjänster värda 10 000 kronor för att utveckla sin affärsidé kring appen, som inom kort ska släppas till allmänheten.

- Jag tror verkligen att denna vinst är perfekt för oss. Vi har tekniken och designen, det är bara mer kunskaper inom strategisk marknadsföring och företagande som saknas, säger Robert Andersson om priset.

Om Venture Cup & Moment Pitch

Venture Cup är en riksomfattande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag.

I Moment Pitch ska entreprenörerna skicka in en 60-sekunders videopitch, där ingen redigering är tillåten.

Under höstens tävlingsomgång har 156 bidrag lämnats in i Sverige varav hela 85 kom från region Väst.

Mest läst