Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
160203_Joey_005

Crabb: Har aldrig tränat tuffare

På onsdag debuterar Joey Crabb, 32 , för Frölunda – och han är redan plågad.…– Jag har aldrig tränat tuffare i något lag, säger amerikanen.

Det göteborgska äventyret är bara ett par veckor gammalt för Joseph Michael Crabb från Anchorage i kallaste Alaska. Han har skaffat en lägenhet "downtown" och promenerar mest för att lära sig hitta i sin nya stad. Då inte åttans spårvagn tar honom till Frölundaborg, vill säga.

Mot Karlskrona åker han in på isen tillsammans med Ryan Lasch och Joel Lundqvist i det Frölunda som tappat serieledningen i SHL, men vunnit Champions Hockey League uppe i finska Uleåborg.

– Jag är oerhört spelsugen, lovar den kraftfulle amerikanen, som på träning oftast bryter in framför målvakterna.

Och apropå träning.

Den senaste perioden, egentligen ända från december, har Frölundas coachteam ställt om träningsstatusen till "tung" ...

– Det har varit hårt! Visst, Växjös träning var bra och tuff, men Frölunda gör mycket mer under säsong än nåt lag som jag har spelat med. Det är en omställning, för det är verkligen annorlunda, säger amerikanen.

Då ska vi tänka på att Crabb lirat NHL med Atlanta Thrashers, Toronto Maple Leafs, Washington Capitals och Florida Panthers ...

Under förra veckans träningar led Crabb och resten av gänget när tränarteamet tog ut det allra sista ur gänget inför den lediga helgen.

– Du, jag har lidit flera gånger under de senaste veckorna. Det har varit tufft, men jag är glad att det är dags att spela matcher igen. Jag har aldrig tränat så här tufft någonsin. Det är en annan filosofi här, ett annat reglemente. Det verkar funka, med tanke på resultaten. Jag kommer bara hit – och gör som jag blir tillsagd, ler Crabb.

Ett par veckor före slutspelet kommer dock Frölunda att lätta på träningstrycket – för att kropparna ska vara så fräscha som möjligt in i kvartsfinalen.

Apropå skador: Lukas Bengtssons lossade menisk är hel läkt – och enligt Roger Rönnberg spelar backen mot Karlskrona.

– Han har gjort träningar som är tuffare än match, så han spelar ...

– Jag behöver komma upp i skridskostyrka och tajming. Annars har jag blivit mycket starkare i överkroppen under rehaben i gymmet, konstaterar Lukas.

En som inte spelar i Scandinavium förrän tidigast i helgen är norske landslagsbacken Mats Rosseli Olsen. Han har fått en bakterieinfektion i ett sår på knät.

– Det tar några dagar innan antibiotikan börjar bita på det där, men det ska inte vara någon fara, säger Rönnberg.

Mest läst