Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Crabb: Det var lite besvärligt

Frölunda har saknat muskler framåt – men har hittat starke Joey Crabb, 32. – Om nån jävlas framför målet kommer jag att vara där, säger den nye forwarden.

Fyra mål och sex assists på 31 i matcher är kanske inte ett SHL-facit som skrämmer motståndaren. Men Frölundas NHL-meriterade värvning Joey Crabb har även med sig 60 utvisningsminuter från Småland.

– Jag brukar få med mig en kille till utvisningsbåset. Det är inte så att jag åker omkring och tar en massa trippingar eller slashingar. Jag tror inte att det skadar laget så mycket – men om nån jävlas framför målet kommer jag att vara där, säger Crabb efter den första träningen med sitt nya lag.

Han har nya brallor, nya handskar och en hjälm som glappar lite, men det är fortfarande samma klubbor och skridskor. Och sporten är hockey ...

– Det är alltid lite besvärligt på den första träningen med ett nytt lag, ler Crabb – som i en övning faktiskt åker åt helt fel håll.

Det ser ut som om Crabb kommer att ta plats med Joel Lundqvist och Ryan Lasch i förstakedjan, medan Mats Rosseli Olsen får flytta till kedjan med Sebastian Stålberg och Nicklas Lasu.

– Jag ska jobba hårt! Jag ska bidra där jag kan. Döda utvisningar. Jobba med forechecken och tacklas! En del av säsongen i Växjö var olycklig. Ibland går inte saker din väg och jag fick inte med mig studsarna. Då började jag förlora självförtroendet och gjorde inte de saker jag brukar göra. Det är bra att få en nystart här, säger Joey hoppfullt.

Och det gick fort från Lakers till Indians. Plötsligt hörde Crabbs agent Patrik Aronsson av sig om ett byte av klubb ...

– Jag hade avsikten att spela klart kontraktet i Växjö, så bytet gick över dagen. Frölunda tar resten av mitt kontrakt den här säsongen. Sedan får vi se ...

Amerikanen från lilla Anchorage i Alaska har också en anknytning till Frölunda – i form av sportchefen Fredrik Sjöström.

– Vi bodde faktiskt ihop på resor under tiden i Toronto Maple Leafs. En riktigt bra kille, en förstklassig kille. Det är roligt att se honom i den här rollen nu! När vi spelade var vi lagkompisar – och nu är han min boss, ler Crabb.

Fredrik Sjöström har bara gott att säga om Crabb som människa.

– Det är en glad kille, som har lätt till skratt ...

Mest läst