Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Clarence Goyeram, Team Box.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Clarence Goyeram siktar mot Rio

Clarence Goyeram, 24, flyttade till Göteborg för att bli en bättre boxare. Det långsiktiga målet är OS i Rio 2016 – det kortsiktiga är att i helgen vinna sitt fjärde SM-guld.

Drygt 50 killar och över 30 tjejer tävlar i mästerskapet för seniorer som med start i morgon kväll och med avslut på söndag avgörs i Sjumilahallen vid Friskväderstorget på Hisingen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Från Göteborg tävlar tre klubbar, Team Box, Angered och Hisingen, med totalt tolv boxare, flera av dem med rejäl medaljchans. En av de främsta kandidaterna är Clarence Goyeram, Team Box, som i helgen boxas i 69-kilosklassen.

- Han är glödhet och har utvecklats enormt de senaste två åren. Fortsätter den utvecklingen kommer han att gå långt. Clarence är en av dem som Sveriges olympiska kommitté satsar på inför Rio 2016.

Det säger Patrick Bogere, själv framgångsrik boxare med ett flertal nationella och internationella meriter under sin aktiva karriär. I dag är han tränare på heltid och har bland andra Clarence Goyeram som adept.

Clarence Goyeram var 14 år när Bogere såg honom boxas för första gången. Under åren har de samarbetat och för två år sedan bestämde sig Clarence för att lämna Stockholm för Göteborg.

- Jag ville bli en bättre boxare, därför ville jag ha Patrick som tränare. Sedan jag kom hit tycker jag faktiskt att jag utvecklat det mesta, inte minst den mentala biten, säger Clarence Goyeram som i ringen gjort sig känd som både snabb och smart.

– Mycket av boxningen sitter i huvudet. Att tänka rätt. Man måste våga förlora för att våga vinna, inte dra sig för att ta chansen när den kommer, säger han.

Vi befinner oss i Göteborg Team Box träningslokal på Ebbe Lieberathsgatan.

Två trappor upp är vi i en miljö där adrenalin och svett under åren sugits upp av väggarna. Inne från själva träningslokalen hörs de rytmiska ljuden av slag som träffar en platta, ackompanjerat av stönanden och tränarens taktfasta uppmuntran.

Genomsvettig efter passet berättar Clarence Goyeram att för honom är boxningen ren passion, en livsstil där han hela tiden sätter upp nya mål för sig själv.

- Det är mål jag har för att jag ska utvecklas och bli bättre. Som boxare och som människa, säger han.

Han säger att han fått det tänkandet hemifrån, från sin mamma som var ensam om att uppfostra honom.

- Det var tufft, jag var ganska strulig under en period. Men min mamma pushade alltid mig, trodde alltid på mig, både med boxningen och utanför. Hon sa att man måste kämpa och ge allt om man ska nå sin dröm. Jag har stor respekt för min mamma. Det är för henne jag ska vinna SM-guld i Göteborg.

Fler medaljchanser i SM

Fler har chans till medalj på hemmaplan. Här är några:

Herrar:

Ronald Seguro, Team Box, 52 kilo.

Salomo N´tuve, Angereds BK, 56 kilo.

Bagera Mohammedi, Team Box, 56 kilo.

Amir Smesem, Hisingens BK, 75 kilo.

Hampus Henriksson. Team Box, 81 kilo.

Ahmed Smesem, Hisingens BK, 91 kilo.

Damer:

Amie Ramstedt, Hisingens BK, 48 kilo.

Sagal Hussein, Angereds BK, 57 kilo.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.