Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Clara Henry

Clara Henry: "Jag drogades på krogen"

Det är i nya numret av gatutidningen Faktum som videobloggaren och författaren Clara Henry berättar om hur hon blev drogades på krogen.

Det var i samband med den officiella efterfesten till Guldtubengalan 2015 som någon stoppade någonting i Clara Henrys glas.

"Det sista jag minns är att jag fick en drink. Sedan blev allt svart tills jag vaknade nästa morgon med huvudvärk och kräks i håret. Som tur var lyckades två kompisar ta mig hem, annars vet jag inte vad som hade hänt", säger Clara Henry till tidningen Faktum och fortsätter:

"Jag borde ha polisanmält, men jag orkade inte och mådde väldigt dåligt. Dessutom skulle det bara bli en siffra i statistiken."

Clara Henry berättar för Faktums reporter Annah Björk att efter den otäcka händelsen dricker hon nästan ingenting alls längre.

"Jag får en sjuk ångest som kommer från ingenstans. Jag är övertygad om att det är kopplat till känslan jag hade när jag vaknade upp den där morgonen. Jag var utan minnen, det var helt blankt", säger Clara Henry till Faktum.

Clara Henry bor numera i Stockholm men är uppvuxen i Landvetter utanför Göteborg. Hon inledde sitt skrivande på Göteborgs-Postens ungdomsredaktion Graffiti.

Förutom tidigare framgångar med bloggen och i tv har hon på senare tid fått mycket uppmärksamhet för sin bok "Ja, jag har mens, hurså?". Boken har framförallt nått ut till många unga tjejer.

Till skillnad från många andra kvinnor som tar plats i det offentliga samtalet säger sig Clara Henry vara relativt förskonad från det sexistiska näthatet.

"Jag är vit, ser svensk ut, är normalsmal och snackar inte så mycket om smink eller utseende. Men så har jag också ett filter i min mail. Alla mail med n-ordet, fitta och hora sorteras undan direkt. Och jag kollar dem aldrig."

• • •

Det nya numret av Faktum finns till salu från och med i dag, tisdag. Tidningens säljs på stadens gator och torg av människor i socialt utanförskap.

Mest läst