Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

20131004PW_Claes4_1888334_1024 x 683 standard_2016144

Claes tjänar mest i Göteborg

Claes, Mats och Håkan. Det är förnamnen som toppar listan över högst medelinkomst i Göteborg. I andra änden? Mohammed, Ahmed och Hassan.Det är ju bedrövligt egentligen, säger Claes Malmberg som nu vill byta namn till Hassan.

Det är söktjänsten Merinfo.se som presenterar den nya statistiken för GP. Den visar de förnamn med högst medelinkomst i Göteborg. Det högst placerade kvinnonamnet är Lena, följt av Carina och Ingela. Men allra högst ligger Claes, följt av Mats och Håkan. En genomsnitts-Claes tjänar drygt 385 000 kronor per år.

- Det hade jag inte kunnat gissa. Men jag är glad att det finns fler som heter Claes. Det känns inte som att vi är så många, säger Claes Malmberg, skådespelare, ståuppkomiker och Göteborgs kändaste Claes.

Vad tjänar du?

- Jag har ju ett eget företag, så jag plockar ut så mycket jag behöver. Det brukar bli omkring en halv miljon per år, säger Claes Malmberg.

Hur är det att heta Claes?

- Det har funkat väldigt bra för mig. Vad jag vet har det ju aldrig hindrat mig i mitt arbete. Inte vad jag vet, i alla fall.

Alla är däremot inte lika lyckligt lottade. I andra änden av listan, som visar de förnamn med lägst medelinkomst, hittas Mohammed, Ahmed och Hassan. De tjänar alla mindre än 100 000 kronor per år.

- Det är ju bedrövligt egentligen. Det tyder på att namnet är ett hinder för vissa. Det är ju kompetens det bör handla om. Inte vad folk heter. Men Sverige är väl ett av de länder som har svårast att integrera människor i samhället, säger Claes Malmberg.

- Nu skäms jag lite. Det här är ju ett allvarligt problem. Jag kanske ska byta namn till Hassan, säger han.

Mest läst