Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Chef åtalas för våldtäkt av 14-åring

En företagschef från Borås raggade, enligt åklagaren, upp en 14-årig flicka på internet. Mannen åtalades under fredagen för barnvåldtäkt vid sju tillfällen.

Den 41-årige mannen, med en ansvarsposition inom näringslivet, greps i början av september. Han ställs nu inför rätta i mitten av december under rubriceringarna våldtäkt mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering och dessutom barnpornografibrott. (7 400 bilder påträffade i mannens dator).

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Offret är alltså en minderårig flicka, med en funktionsnedsättning.

De båda fick kontakt med varandra via nätet.

41-åringen utgav sig där för att vara betydligt yngre. Anhöriga till flickan accepterade, efter viss tvekan, att de båda träffades. I samband med detta möte påstås mannen ha visat en förfalskad legitimation, som indikerade att han bara var ungefär hälften så gammal som han i själva verket är.

Släktingarna hade hoppats kunna bredda flickans snäva umgängeskrets, men det slutade i stället med en serie allvarliga sexuella övergrepp.

Barnvåldtäkterna skall – enligt kammaråklagare Caroline Franssons stämningsansökan – dels ha skett på två olika ställen i Västra Götaland, dels på en plats Halland.

Enligt företagschefens arbetsgivare är 41-åringen för tillfället sjukskriven.

Advokat Mats Dahlgren förklarar sin huvudmans inställning:

- Jag kan väl säga att min klient förnekar de gärningar som lagts honom till last. Han tillbakavisar alla påståenden om brott.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.