Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Charlotte Dawson hittad död

Efter att ha blivit utsatt för näthatare hamnade tv-stjärnan Charlotte Dawson i djup depression. På lördagsmorgonen hittades hon död i sitt hem i Australien.

Enligt The Guardian uppger polisen att allt tyder på att nyazeeländskfödda Charlotte Dawson begått självmord i sin bostad i Sydney. Dawson har tidigare haft problem med sitt mentala tillstånd.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Så sent som för två år sedan lades hon in på St Vincents Hospital efter att ha försökt ta sitt liv. I flera intervjuer berättade hon då att det berodde på hon utsatts för grova trakasserier från näthatare på Twitter. Tv-profilen, som tidigare hade varit modell, blev mest känd som kontroversiell domare i Australias Next Topmodel.

Men hon var också moderedaktör för Women´s Day och var inblandad i flera kampanjer mot mobbning. Många uttryckte sin sorg på sociala medier under lördagen. Skådespelaren Russel Crowe som känt Dawson sedan ungdomsåren skrev på Twitter: "Förstår det inte". Nya Zeelands premiärminister John Key twittrade också om att han var chockad och sorgsen över beskedet om hennes död.

Mest läst