Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160227ZT057 (1)

Chansrik andra period sänkte Frölunda

Skador i massor. Då förmådde inte Frölunda slå bottenlaget Modo.

Modo–Frölunda 4–2

Med ännu fler skador än tidigare blev det ännu tuffare för Frölunda att komma upp i slutspelsnivå. Nya tillägg på den redan digra skadelistan var Oscar Fantenberg och Sebastian Stålberg som inte spelade mot Modo.

Frånvaron av nyckelspelarna visade sig bli kännbar. Men det var inte skador som gav bottenlaget Modo ledningen. Det var snarare Artturi Lehkonens slarviga passning till Carl Grundström. Finnen var ouppmärksam på att Grundström var fri framför Gustafsson och serverade honom generöst.

Trots spelövertag i första perioden fick inte Frölunda hål på Albin Reideborn.

– De får slumpmål. Vi är nöjda med spelet. Jag har haft bra chanser och ska sätta dit en av dem. De straffar oss hårt när vi inte är bra, säger Johan Sundström till Cmore.

Om de första tjuog minuterna var lite låsta och bara öppnades när göteborgarna gjorde misstag så var det rena High Chaparal direkt i den andra perioden. Det tog 36 sekunder innan veteranen Per-Åge Skröder, en gång i tiden i Frölunda, satte 2–0.

– Det är intensivt. Båda lagen spelar hockey. Vi har bra energi i laget men måste täppa igen lite där i bak., säger Andreas Johnson till Cmore.

Då vaknade bortalaget. Först fick Jacob Larsson en flerfilig motorväg av yta och sköt in reduceringen. Sen bjöd Modo tillbaka på Lehkonens slarv och frispelade Ryan Lasch. Poängkungen gjorde givetvis inga misstag när en målchans dök upp och kvitterade.

"Bra", tänkte Roger Rönnberg. Men det svängde snabbt. Två snabba Modo-mål till, ett efter slarv av färskaste Frölundamålskytten Lasch, satte Rönnbergs trupper i brygga. Och resten av perioden gav inte lugn och ro.

– Vi är oeffektiva och saknar skärpan, säger Roger Rönnberg till Cmore.

Saknaden av ryggraden med framförallt Joel Lundqvist och Oscar Fantenberg var tydlig. Kommunikationsmissar som krockar lagkamrater emellan och Lehkonens slarv vid 1–0 har inte varit vanliga syner i Frölunda under säsongen som gått.

Mats Rosseli Olsen var centimeter ifrån att skapa lite nerv med fem minuter kvar. Men formidable Reideborn mellan Modos stolpar stoppade både Frölunda och pucken från att närma sig.

Har den hårda träningen tagit ut sin rätt?

Den verkade i alla fall inte hjälpa indianerna i matchens tredje period.

Modo, näst sist i tabellen, var det bättre laget också i slutskedet av matchen. Och ingen kan säga att förlusten för Frölunda var orättvis.

Mest läst