Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Chanserna extremt små

Realistiskt är chanserna att Saab drivs vidare extremt små, även om ett definitivt besked lär dröja ytterligare några dagar, skriver GP:s Stephan Lövgren i en analys.

Redan den 18 december, när nedläggningsbeskedet kom, sa GM:s ledning att det skulle börja verkställas i ”början av nästa år.”
Det är där vi är i dag.
• Så här långt har alltså GM exakt följt den plan de skissade redan i slutet av 2008 och som blev officiell i februari 2009: Vi skall sälja Saab, och om det inte har lyckats innan 2009 är slut så lägger vi ner.
• När Saab på fredag håller sitt uppskjutna styrelsemöte, kommer GM:s ledning sannolikt att lägga riktlinjerna för hur de tänker sig att nedläggningen skall genomföras. Det har talats om en process på upp till fem år. Troligen går det mycket snabbare än så.
• Men Spyker Cars har ju lagt bud på Saab. Betyder det ingenting?
Enligt en GM-källa till branschtidningen Automotive News (med säte i Detroit) kommer GM att överväga Spykerbudet fram till denna dags utgång och lämna någon form av besked i morgon, fredag. Eller mer troligt ett slutligt besked någon gång under Detroits bilmässa.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.