Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Buss

Bussföraren såg till att kvinnor kom hem tryggt

Shna Kamal, 19 år, blev förvånad när bussföraren dröjde för länge vid näst sista hållplatsen på linje 753 i Mölndal. Hans förklaring berörde henne djupt. – Det var verkligen jättesnällt av honom. Det är som något min pappa skulle göra, säger hon.

När bussföraren hade stannat på näst sista hållplatsen var det bara de två kvar i bussen. Men bussen åkte inte vidare. Föraren ställde sig upp och vände sig om flera gånger, som om han tittade efter något.

Shna förstod inte vad han höll på med och gick fram för att kolla om något var fel.

– Då sa han att han ville se om kvinnan som hade gått av kommer hem ordentligt. Hon hade gått av samtidigt som ett större killgäng och han blev lite orolig för henne. Han sa att han tror det bästa om människor men att man aldrig kan vara för försiktig, säger hon.

Föraren lämnade hållplatsen först när han hade försäkrat sig om att kvinnan och killgänget hade gått åt olika håll. Efter det bjöd han på ännu en fin gest: Han frågade var Shna bor och släppte av henne så nära hennes port som möjligt.

– Jag blev verkligen jätteberörd. Det är som något som min pappa skulle göra. Jag kände mig egentligen inte otrygg innan heller, men det kändes ändå bra att någon visade omtanke om en på det här sättet, säger hon.

Så fort hon kom hem vid 23-tiden på lördagskvällen gick hon ut på Facebooksidan "Vad händer i Göteborg?" och beskrev vad hon hade varit med om.

"Tror att jag nyss träffat den finaste busschauffören i hela världen!", skrev hon. Inlägget har gillats över tre tusen gånger under natten.

– Jag ville tacka honom och samtidigt visa att det inte är så otryggt i den här staden som det verkar. Att det finns väldigt fina människor här och att vi tar hand om varandra, säger hon.

Mest läst