Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Bussbränsle påverkat av kylan

Det har inte varit några lätta dagar för kollektivtrafiken i Göteborg. Bussföretaget Keolis har haft det extra tufft. Utöver snökaos har de också haft problem med bränslet i deras bussar efter den stränga kylan.

– Vi hade ett bränsleproblem med en leverans i går, säger Benny Hast, områdeschef för Keolis i Göteborg.

Keolis kör flertalet busslinjer för Västtrafik i Göteborgsområdet. Flera avgångar på dessa linjer, främst i Partille, fick ställas in då bussarna inte gick att köra. Termometern har stundtals närmat sig minus 20 grader i stan de senaste dagarna och enligt Benny Hast var det kylan som bränslet inte klarade av.

– Bränslet höll inte den kvalitén som det skulle göra. Förhoppningsvis var det en engångsföreteelse i leveransen. Vi vet inte vad problemet med leveransen berodde på så det får vi ta med våra leverantörer, säger han.

På Västtrafik kan man bekräfta att det varit inställda avgångar men man vet inte med säkerhet hur många turer som ställdes in.

– Vi tror att det var någon form av biobränsle som inte fungerade, men jag vet inte vilket bränsle det var, säger Jens Holmberg från Västtrafiks presstjänst.

Enligt Keolis ska nu bussarna gå som vanligt igen och förhoppningsvis ska problemet med det köldkänsliga bränslet inte finnas kvar längre.

Mest läst