Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
tb01aed1_1913633_1024 x 683 standard_2043381

Brysseldådet: Detta har hänt

Vid 08-tiden på tisdagen kom den första explosionen, en timme senare den andra.Dramat i Bryssel pågår fortfarande - här är händelseförloppet hittills.

(Tiderna är ungefärliga)

08.14 Rapporterna börja strömma in om en kraftig explosion på flygplatsen Zavantem i Bryssel. Något senare står det klart att det rört sig om flera explosioner.

08.30 De första rapporterna om att folk skadats börjar strömma in. Det kommer även uppgifter om att det kan finnas dödsoffer på flygplatsen.

09.00 Rapporter kommer in om att det varit skottlossning före explosionerna på flygplatsen.

09.51 Larm om explosioner i tunnelbanan i Bryssel vid stationen Maelbeek. Hela tunnelbanan stängs ner i staden. En halvtimme efter explosionen grips två personer i närheten av tunnelbanestationen Maelbeek, men det är ännu inte bekräftat om de misstänks för inblandning i attackerna.

10.28 Svensk polis meddelar att man förstärker polisen sin närvaro på svenska flygplatser och ökar de trygghets- och säkerhetsskapande åtgärderna där, och på andra platser i samhället.

Samtidigt stiger dödstalen efter attackerna i Bryssel enligt rapporter, och är nu uppe i 30 döda.

12.20 En flygplatsanställd berättar för nyhetsbyrån AFP att det är fullständigt kaos inne i avreseterminalen, och att han sett mycket allvarligt skadade och livlösa människor. Ungefär samtidigt kommer rapporter om att IS tagit på sig dådet.

13.19 Evakueringen av flygplatsen Zaventem pågår fortsatt men uppges snart vara över.

14.15 Belgisk polis ska ha hittat bombbälte och kalashnikov på flygplatsen.

14.20 Belgiens utrikesminister ska enligt AFP berättat att man fruktar att misstänkta fortfarande är på fri fot. Samtidigt visar bilder hur polis, militär och säkerhetsstyrkor säkrar områden i Bryssel. Enligt AP har borgmästaren Bryssel meddelat att minst 20 personer dött vid tunnelbaneattacken, och 14 vid flygplatsen.

15.20 Minst 34 personer uppges ha dött vid attackerna, och 190 skadats.

15.50 Brysselpolisen söker efter misstänkta personer i området Schaerbeek, rapporterar BBC och hänvisar till tv-kanalen RTBF.

16.00 En bild på tre misstänkta personer offentliggörs

18.00 Polisen går ut med en efterlyser hjälp med att identifiera en av männen som syns på bilden från flygplatsen.

18.30 Flera lokala medier uppger att ytterligare sprängämnen har hittats på flygplatsen i Bryssel.

19.00 Belgisk åklagare bekräftar att det pågår flera räder i Bryssel. Åklagaren säger på en presskonferens att två av de tre personerna som syns på bilden från flygplatsen "högst sannolikt begick en självmordsattack". Han berättar också att den tredje mannen söks aktivt av belgiska säkerhetsstyrkor.

19.20 Belgisk polis hittar en IS-flagga och en bomb under en razzia i Bryssel.

TEXTEN UPPDATERAS

Se mer från - Terrordåden i Bryssel
Mest läst