Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Brynäs har slagläge i SM-finalen

Brynäs vann även den tredje SM-finalen i bäst av sju mot Skellefteå och har nu chans att spela hem guldet på hemmaplan på söndagskvällen. Gävlelaget vann med 1–0, Jonathan Granström gjorde matchens enda mål.

Skellefteå startade matchen i högsta tempo för att försöka få det viktiga första målet. Men Brynäs stod upp och försvarade sig effektivt, precis som i de två första delfinalerna.

Det märktes på hemmalaget att mycket stod på spel. Spelarna agerade stundtals nervöst och överarbetade situationer vilket gav Brynäs chans till kontringar.

I mittrundan drog Brynäs på sig flera utvisningar i rad, men Skellefteå förmådde inte utnyttja de numerära överlägen som bjöds.

Mellan två utvisningar blev det i stället Gävlelaget som gjorde mål. Mattias Ekholm gick runt Skellefteåkassen, vände ett halvt varv och lade fram pucken till Jonathan Granström som sköt i mål.

Tredje perioden var en enda lång desperat på kvittering från Skellefteås sida. Laget satsade allt framåt och skapade också rader av vassa chanser.

Men Niklas Svedberg i Brynäskassen var säkerheten själv och såg till att hans lag kunde kliva av isen i Skellefteå med slagläge inför den fjärde delfinalen på söndag.

Mest läst