Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Brittisk exminister knivhuggen

Stephen Timms, tidigare biträdande finansminister för brittiska Labour, blev på fredagen knivhuggen i sin valkrets Newham i östra London.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Timms höggs enligt BBC i magen i samband med att han träffade väljare.

En 21-årig kvinna har gripits efter knivskärningen.

-Jag såg att alla skrek. Det var blod på golvet och det var väldigt dramatiskt. Jag såg hur han släpades in i ett annat rum och att hans skjorta var blodig, berättade en 16-årig flicka, som var närvarande vid attacken och som ville vara anonym, för BBC.

Newhams borgmästare Robin Wales uppgav att han hade uppfattat det som att den 21-åriga kvinnan haft ett avtalat möte med Timms.

-I början av intervjun knivhögg hon honom.

Timms fördes till sjukhus. Partiet uppgav på fredagskvällen att hans skador sannolikt inte livshotande. Enligt rapporter som BBC tagit del av ska han ha suttit upp i sjukhussängen och talat med några av sina anställda.

Harriet Harman, som sedan Gordon Brown avgick tidigare i veckan är tillförordnad Labourledare, sade efter attacken att det brittiska parlamentet nu måste överväga hur dess ledamöter ska kunna fullgöra sina plikter på ett säkert sätt.

-En av det brittiska politiska systemets stora styrkor är tillgängligheten till parlamentsledamöterna i deras valkretsar, men vi kan inte ha en situation där de är hotade.

Den 54-årige Timms, Cambridge-utbildad matematiker, har varit biträdande finansminister i flera omgångar.

Han har starkt stöd i sin valkrets.