Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Britterna till valurnorna

I Storbritannien pågår röstningen i det jämnaste valet på många, många år.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En rad väljarmätningar har visat på en ledning för det konservativa Tories som är så pass liten att utgången förblir osäker in i det sista och många har väntat in i det sista med att bestämma sig.

Tories ledare David Cameron gav sig i sista stund ut på en bussresa för att uppfylla ett löfte om att besöka alla delar av Storbritannien inför valet.

Tories seger framstod länge som tämligen säker, efter 13 år av Labourstyre. Men de senaste månaderna har försprånget krympt, inte minst på grund av Liberaldemokraternas stora uppsving. Flertalet mätningar pekar på att inget parti kommer att få tillräckligt med röster för att på egen hand bilda regering. Den senaste mätningen gjort av ComRes för ITV News och Independent visade på 37 procent för Tories, 29 procent för Labour och 26 procent för Liberaldemokraterna.

Även om britterna är trötta på sina skandaltyngda politiker är intresset för valet större än på mycket länge. Men medan partiledarna Gordon Brown, David Cameron och Nick Clegg for kors och tvärs över landet i en frenetisk valspurt hade många av deras potentiella väljare ännu inte klart för sig hur de ska rösta.

Fortsatt Labour, en konservativ minoritetsregering eller koalition i någon form med Liberaldemokraterna? Faktum är att årets parlamentsval ser ut att kunna sluta hur som helst. En färsk undersökning visar att fyra av tio är öppna för att ändra sig och en av tio bestämmer sig först i valbåset i dag.