Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Hamninloppet, långt ute i fjärran Vinga fyr.

Bostadstorn möts med gillande

Inställningen till höga hus har definitivt svängt i Göteborg. Reaktionerna på Karlavagnstornet är överväldigande positiva.

Olle Lindkvist, tf vd på kommunala Älvstranden utveckling, är positiv till projektet. Bolaget ska både sälja mark till byggbolaget och ha folk med i juryn för arkitekttävlingen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi tror att ett högt hus här kan tillföra kvaliteter och bli ett spännande inslag i 400-årsjubileet, säger han.

Liksom SDN-ordföranden i Lundby, Lena Malm (S), påpekar Olle Lindkvist att Lundby är en stadsdel under stark utveckling.

- Visst blir det dyra lägenheter, men det behövs fler bostäder och vi i nämnden tycker att det här är jättespännande, säger Lena Malm

Hittills har Lindholmen mest förknippats med arbetsplatser. Malin Franck, vd för det nystartade och näraliggande hotellet Radisson Blu, är mycket positiv till att det blir fler bostäder i området.

- Det är jätteroligt och helt i linje med den nyskapande och kreativa plats som Lindholmen är.

Malin Franck ser fram emot fler restauranger och butiker i området.

Även politikerna i byggnadsnämnden är med på tåget. Ordförande Mats Arnsmar tycker att stadsdelen behöver ett högre hus som en referenspunkt.

- Exakt hur många våningar det sen blir kommer senare i processen.

Mats Arnsmar konstaterar att det blir dyra bostäder men ser ingen större problematik i det.

- Vi får försöka få en bra mix av hyres- och bostadsrätter i hela området. Vi har även 500 lägenheter på gång vid Götaverksgatan i närheten.

Det är ett område lobbyorganisationen Yimby har haft synpunkter på.

- Här skulle man kunna bygga riktig kvartersstad men Älvstrandsbolaget planerar tråkigt nog gles förortsbebyggelse i stället, säger talespersonen Johannes Hulter.

Idén kring Karlavagsnstornet gillar däremot Yimby.

- Egentligen bryr vi oss inte så mycket om hur högt huset är utan mer om det som finns i bottenvåningen och där verkar entreprenören ha tänkt till, säger Johannes Hulter.

Under tisdagen hade gp.se en webbfråga om det nya bostadstornet. Sju av tio av de drygt 5 000 som röstade var positiva till höghuset på Hisingen.

Mest läst